Kinderen de Barkentijn ontwikkelen zich met Ko-totaal

Kent u de poppen Puk en Ko? Het zijn de hoofdrolspelers van Uk & Puk, Puk & Ko, Ik & Ko en Ko heeft praatjes. Deze programma’s worden al vele jaren ingezet op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, kleutergroepen en in groep 3. Sinds kort is er ook Sil op school’, speciaal ontwikkeld voor kleutergroepen.

De poppen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling voor kinderen van 0 t/m 7 jaar, en dit gebeurt in leeftijdcategorieën. Zo is er Uk&Puk van 0 t/m 4 jaar, en stimuleert de totale ontwikkelingen van kinderen.

Kort geleden is het programma ‘Sil op school’ erbij gekomen. Sil op school is speciaal ontwikkeld voor de kleutergroepen, altijd actueel en wordt digitaal verspreid. Het betreft de leeftijdsgroep van 4 t/m 6 jaar. De programma’s Uk & Puk en Sil op school sluiten op elkaar aan om zo een doorgaande lijn te creëren van voorschool naar vroegschool.

Voor de leeftijdsgroep van 6 t/m 7 jaar ontwikkelden men ‘Ko heeft praatjes’. Daarmee stimuleert men de mondelinge taalvaardigheid én vergroot men de woordenschat van kinderen in groep 3. De aanpak sluit nauw aan op ‘Sil op school’, maar ook in andere voorschool concepten kunt men inzetten. Het programma bouwt namelijk voort op de leerlijnen mondelinge communicatie en woordenschat voor groep 1 en 2. Inhoudelijk sluit Ko heeft praatjes aan bij de thema’s van Veilig leren lezen.

Toch wordt Ko op nog meerdere thema’s ingezet. De kleutergroepen van de Barkentijn in de Beverwaard waren de kinderen afgelopen dinsdag bezig met het Ko thema ‘Kunst”. Vanmiddag hebben ze gewerkt aan bouwstijlen. Bij Evina(1c) is dit zo te zien goed gelukt (zie foto)!

Bron: CED groep, en foto via Natascha Maas, medewerker ouderbetrokkenheid de Barkentijn

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.