Kidsdag in Oud IJsselmonde smaakt naar meer

Estafette zaklopen op Kidsdag, Oud IJsselmonde
Estafette zaklopen op Kidsdag, Oud IJsselmonde

Zaterdag 22 augustus was het dan zover! De eerste Kidsdag werd via een bewonersinitiatief gehouden op het grote kerkplein voor de Adriaen Janszkerk in Oud IJsselmonde. We kennen dit gedeelte, met een dorps karakter, maar vooral van de Paardenmarkt die elk jaar in juni wordt gehouden, en daar blijft het dan ook bij! Tot vandaag dus!

Voor wat betreft de initiatiefnemers van deze Kidsdag is hopelijk dit initiatief een aanzet tot meer. Zij zoekt nog naar mogelijkheden om in de toekomst meer initiatieven te organiseren, want Oud IJsselmonde is een gebied wat vaak vergeten wordt, ondanks dat zij een mooie ambiance uitstraalt, maar helaas te weinig ondernemers heeft voor ondersteuning.

Deze dag werd i.s.m. boksschool ‘I Believe’ georganiseerd, die fungeert als buurthuis voor de toekomst, en ondersteund door de Gebiedscommissie van IJsselmonde. Springen, pannakooi-voetbal, stormbaan, estafette zaklopen, en meerdere attributen waren voor de kinderen aanwezig voor een speelmiddag die om twee uur begon en eindigde rond zeven uur in de avond.

Met de eerste Kidsdag is hopelijk in ieder geval een aangezet gegeven om weer wat leven in het gebied te blazen. Volgens een bewoner is het lang geleden dat wij hier zo’n activiteit hadden. Overigens was de opkomst zeker niet slecht, de organisatoren kunnen op een geslaagde Kidsdag terugkijken.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.