Kick-off Beverwaard tegenprestatie werkzoekenden

De gemeente Rotterdam kan een tegenprestatie vragen aan werkzoekenden die langdurig een gemeentelijke uitkering ontvangen. Deze werkzoekenden hebben weinig kans op de arbeidsmarkt en krijgen geen re-integratietraject aangeboden. De gemeente verwacht van hen een tegenprestatie in ruil voor de uitkering. Dat is goed voor de stad en voor de werkzoekenden zelf.

Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van mantelzorg of vrijwilligerswerk. Werkzoekenden mogen deze tegenprestatie zelf naar vermogen invullen, maar maken daarover wel bindende afspraken met hun activeringscoach. Het is dus niet vrijblijvend. Bijna alle mensen die een tegenprestatie leveren zijn daar positief over. Ze zijn trots op hun werk.

De aanpak Tegenprestatie is in Rotterdam stapsgewijs per wijk ingevoerd. Nu gaan we ook in de Beverwaard van start. Werkzoekenden uit de Beverwaard worden uitgenodigd om met de activeringscoaches afspraken te maken over de invulling van de tegenprestatie.

Om deze opdracht goed uit te kunnen voeren willen we natuurlijk samenwerken met de organisaties in Beverwaard. Die samenwerking wordt gestart d.m.v. een kick-off binnenkort met een bijeenkomst in de wijk!

Bron: Gemeente Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.