Judovereniging Hashi behaalt zeven keer eremetaal

Judoka’s Hashi in actie met hun kata.

Afgelopen zondag hebben de judoka’s van de judovereniging Hashi uit Beverwaard zeven keer het eremetaal weten te veroveren op het district Zuid Nederlands  Kata-toernooi in Gilze-Rijen! Er was goud, zilver en brons in de verschillende kata-vormen voor de vereniging uit Beverwaard.

Met maar liefst negen teams betraden zij de tatami om in twee rondes te laten zien wie de beste waren van Zuid Nederland. De vereniging uit Beverwaard trad met bijna een geheel nieuw jong fris team aan. Overigens werden in het verleden er ook al successen behaald op het NK kata.

Helaas vielen er na de eerste ronde twee teams van Hashi af na de puntentelling. Deze telling, of beoordeling, vindt plaats tijdens de wedstrijd door kata-judges. De uitvoering van de Kata is het belangrijkste die wordt gelopen door twee judoka’s, in een team dus!

Het voornaamste doel van de kata is om deze technieken uitvoerig te oefenen en hierbij te streven naar perfectie in uitvoering. Het beoefenen van deze judovorm doet men in de Dojo aan de Beverwaardseweg, men maakt daarbij evetueel ook gebruikt van dummie wapens gemaakt van hout!

Het kata wordt veelal naast de normale judoworpen beoefend door vele judoverenigingen waaronder Hashi dus! De worptechnieken die men doorgaans leert op een trainingsavond zijn zowel in het kata als in wedstrijdvorm terug te zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.