Informatie-avond gebiedscommissie bijeenkomst trekt volle zaal

Gebiedsmanager M. Dekker
Gebiedsmanager M. Dekker

Nu de uitdaging! Burgers samen aan zet in nieuw bestuursmodel van Rotterdam. Beverwaard beleefd eerste bijeenkomst van kennismaking Gebiedscommissieleden van IJsselmonde!

Afgelopen avond stroomde het wijkgebouw de Focus aan de Oude Watering vol met bewoners uit de Beverwaard. De oproep om te komen naar de eerste bijeenkomst van de Gebiedscommissie werd gehoor aan gegeven. De zaal zat helemaal vol om te luisteren wat de nieuwe bestuursvorm ging brengen na het opheffen van de deelgemeente in Rotterdam. Nadat gebiedsvoorzitter N. Swaneveld de bijeenkomst had geopend werd er eerst kennis gemaakt met de nieuwe gekozen Gebiedscommissieleden van IJsselmonde. Het viel op dat daar geen politieke kleur werd uitgedragen. Was dat een afspraak?

Gebiedsplan

Na de kennismaking ronde hield gebiedsmanager M. Dekker (zie foto) zijn verhaal over het gebiedsplan. Deze was gericht op de Beverwaard over werk en inkomen, wonen, binding, betrokkenheid met de wijk, veiligheid, het winkelgebied etc.. Een breed scala aan onderwerpen passeerde. Uiteindelijk zal dit vertaald worden in een gebiedsplan die op 1 augustus richting de gemeente gaat van Rotterdam. Daarnaast is het de bedoeling dat de leden van de commissie veel vaker dan tot nu toe in de wijken aanwezig moeten zijn in de komende vier jaar.

Bewonersinitiatieven

Hoe wel deze nieuwe bestuursvorm ondersteuning biedt aan bewonersinitiatieven en ideeën was het verrassend om te horen wat er tot nu toe al bereikt was in de wijk door Beverwaarders. Zoals een Buurt Bestuurt of een bewoner die onlangs nog een voetbal toernooi organiseerde voor jongeren. Kortom er gebeurt al van alles in de wijk, maar zoals terecht werd opgemerkt zijn bewoners ook aan het overleven, en hebben zij geen aandacht voor initiatieven.

Bewoners aan zet

Ondanks dat de wijk een stukje veiliger is geworden, blijft de gebiedsmanager van mening dat zij samen met de bewoners moeten optrekken om de wijk nog aantrekkelijker te maken. Volgens M. Dekker kunnen wij het niet alleen zonder de steun van de bewoners. Een opmerking uit het publiek over de slechte naam van de Beverwaard lokte amper discussie uit onder de aanwezigen, men weet wel beter, maar er zijn zaken die zeker de aandacht blijven verdienen, ook in de nieuwe Gebiedscommissie situatie. Nu de uitdaging!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.