Impuls in aanbouw voor Keizerswaard

Rails voor "de Hooghmonde" in aanbouw
Rails voor “de Hooghmonde” in aanbouw

Tram meer dan welkom ondanks vertraging ambitieuze bouwplannen in het nieuwe hart in IJsselmonde. Ondernemers winkelcentrum Keizerswaard zullen hier zeker van gaan profiteren.

Alle ambitieuze bouwplannen voor het nieuwe hart in IJsselmonde zijn voorlopig in de ijskast gezet. Vier grote woontorens moesten er verrijzen, de infrastructuur zou drastisch op zijn kop gaan op en rond het winkelcentrum in IJsselmonde. Ter nauwer nood werd een van de vier grote woontorens gerealiseerd samen met het deelgemeentekantoor. Daarbij zou de tram doorgetrokken worden langs het centrum vanaf Prinsenplein richting Beverwaard, visa versa.
Op dit moment wordt deze dus aangelegd, en als alles volgens plan verloopt moet tramlijn 23 door het nieuwe hart van IJsselmonde heen rijden wanneer de nieuwe winterdienstregeling ingaat van de RET. Dit zal omstreeks half december zijn van dit jaar.
De eerste delen van de rails zijn op dit moment al gelegd voor de nieuwe woontoren “de Hooghmonde”, en bij de rotonde van de Groene Tuin. Vanaf deze rotonde loopt deze rechtdoor richting het winkelcentrum, en buigt af bij het woonflat Plussenburgh. De naast gelegen busstation is daar al enige tijd geleden verwijderd, en komt in de toekomst gelijk aan de nieuwe tramhalte te liggen. Voor de hand ligt het dat deze halte Keizerswaard gaat heten?
De aanleg van deze tramlijn zal zeker voor een impuls gaan zorgen voor het winkelcentrum van Keizerswaard. De bouwput van de laatste jaren heeft gezorgd voor enige terugloop in publiek, daar kwam ook nog bij dat er op en rond
het winkelcentrum betaald moest gaan worden voor een parkeerplaats. Inmiddels is de markt ook al weer aanwezig op de donderdag voor het deelgemeentekantoor. Licht aan het einde van de tunnel voor de ondernemers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.