IJsselmonde per direct aangewezen als veiligheidsrisicogebied

De veiligheidsdriehoek bestaande uit de burgemeester van Rotterdam, en de Hoofdofficier van Justitie en de Politiechef van de eenheid Rotterdam hebben besloten om met onmiddellijke ingang gebieden aan te wijzen als ‘veiligheidsrisicogebied’. Deze gebieden zijn Charlois en IJsselmonde. 

Na beraadslaging door deze driehoek is men tot ‘aanwijzing veiligheidsrisicogebied’ gekomen, omdat de Politiechef feiten en omstandigheden beschrijft waaruit blijkt dat in het gebied Charlois en in het gebied IJsselmonde sprake is van verstoring van de openbare orde door de aanwezigheid van (vuur)wapens, dan wel van ernstige vrees voor het ontstaan daarvan. Deze maatregel komt niet uit de luchtvallen, want kortgeleden werd er gemeld via de media dat er een stijging was te zien in het in beslag nemen van (vuur)wapens in Rotterdam.

Dit heeft nu geresulteerd in het nemen van deze extra maatregel om naast Charlois ook IJsselmonde tot veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. Meer overwegingen kunt u terug lezen in de link in dit artikel.

Het betekent dat de politie controle bevoegdheden heeft om de Wet op de wapens en munitie te handhaven. U moet daarbij denken aan het fouilleren van personen op straat. Dit gaat plaatsvinden in de volgende gebieden en gaat per direct in voor de duur van 6 maanden t/m 24 juni 2016.

Het gebied IJsselmonde, dat omvat (delen van) de CBS-wijken Beverwaard, Groot-IJsselmonde en Lombardijen en wordt begrensd door de straten Coen Moulijnweg, Stadionweg, J.F.Kennedyweg, Arthurweg, Roelantweg, Beverwaardseweg, Dijkje, Bolnesserkade, Zevenbergsedijkje, Wester Hordijk, Kooiwalweg, Maeterlinckweg, Vaanweg, Slinge, Smeetlandsedijk, Ogierssingel, Smeetlandsedijk, Molenvliet, Buitendijktunnel, Olympiaweg, de genoemde wegen, oevers en aanwezige knooppunten van het openbaar vervoer daarbij inbegrepen valt onder het ‘veiligheidsrisicogebied’

Via deze website kunt u alles nalezen aanwijzing veiligheidsrisicogebied.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.