IJsselmonde per direct aangewezen als veiligheidsrisicogebied

De veiligheidsdriehoek bestaande uit de burgemeester van Rotterdam, en de Hoofdofficier van Justitie en de Politiechef van de eenheid Rotterdam hebben besloten om met onmiddellijke ingang gebieden aan te wijzen als ‘veiligheidsrisicogebied’. Deze gebieden zijn Charlois en IJsselmonde. 

Na beraadslaging door deze driehoek is men tot ‘aanwijzing veiligheidsrisicogebied’ gekomen, omdat de Politiechef feiten en omstandigheden beschrijft waaruit blijkt dat in het gebied Charlois en in het gebied IJsselmonde sprake is van verstoring van de openbare orde door de aanwezigheid van (vuur)wapens, dan wel van ernstige vrees voor het ontstaan daarvan. Deze maatregel komt niet uit de luchtvallen, want kortgeleden werd er gemeld via de media dat er een stijging was te zien in het in beslag nemen van (vuur)wapens in Rotterdam.

Dit heeft nu geresulteerd in het nemen van deze extra maatregel om naast Charlois ook IJsselmonde tot veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. Meer overwegingen kunt u terug lezen in de link in dit artikel.

Het betekent dat de politie controle bevoegdheden heeft om de Wet op de wapens en munitie te handhaven. U moet daarbij denken aan het fouilleren van personen op straat. Dit gaat plaatsvinden in de volgende gebieden en gaat per direct in voor de duur van 6 maanden t/m 24 juni 2016.

Het gebied IJsselmonde, dat omvat (delen van) de CBS-wijken Beverwaard, Groot-IJsselmonde en Lombardijen en wordt begrensd door de straten Coen Moulijnweg, Stadionweg, J.F.Kennedyweg, Arthurweg, Roelantweg, Beverwaardseweg, Dijkje, Bolnesserkade, Zevenbergsedijkje, Wester Hordijk, Kooiwalweg, Maeterlinckweg, Vaanweg, Slinge, Smeetlandsedijk, Ogierssingel, Smeetlandsedijk, Molenvliet, Buitendijktunnel, Olympiaweg, de genoemde wegen, oevers en aanwezige knooppunten van het openbaar vervoer daarbij inbegrepen valt onder het ‘veiligheidsrisicogebied’

Via deze website kunt u alles nalezen aanwijzing veiligheidsrisicogebied.  

10 antwoorden op “IJsselmonde per direct aangewezen als veiligheidsrisicogebied”

  1. Het heeft namelijk totaal niets met het AZC wat er komt te maken.
   Maar met de algemene trent van (on)veiligheid wat hoog in het vaandel staat van iedereen die begaan is bij een veilige omgeving, dus ook de gemeente en diegene die dit besluit hebben genomen.
   Ik stel het dan okk zeer op prijs dat deze actie gedaan wordt in Charlois en IJsselmonde.
   Sterker nog het had veel moeten gebeuren.

   1. Wat ik wel toevallig vind meneer de Burgemeester is hier geweest en er waren 5 mensen die schreeuwde omdat ze het ergens niet mee eens waren en hoppa de politie krijg meer macht. Ach zal wel aan mij liggen.

 1. Dit heeft niets met het AZC te maken?? Een risico gebied,dat geven we gewoon toe maar er komt wel een AZC verklaar je nader !! Wie gaat er in godsnaam een AZC zetten in een risico gebied,neem me niet kwalijk maar is dat niet krankjorum??

 2. Worden we in het stuk van “Drimble” aangeduid als “CBS-Wijk” en u neemt het klakkeloos over, worden we hier als wijk weer in een hokje geplaatst en zijn we weer terug bij af of zijn we hierbij een zg “vogelaarwijk” oftewel asociale bewoners. Laat iemand even uitleggen wat dit inhoud.

 3. Wat is gevaarlijker.. tien mongolen met een wapen..
  Of de milieu vervuilende industrie.. om jullie heen..
  Dat laatste is dus helaas niets aan te doen..
  Dus geef je de politie.. wat omhanden..
  Maar veilig.. wordt het zeker niet..
  Opa Leo..

Geef een reactie