Hotspot Hutspot wil gesloten wijkrestaurant in de IJsselburgh graag heropenen

IJsselburgh aan de Schinnenbaan

De organisatie Hotspot Hutspot staat te trappelen om het onlangs gesloten restaurant dit jaar in de IJsselburgh in Beverwaard te heropenen. Dat bleek uit een mailwisseling tussen deze website en de organisatie die op meerdere locaties kookt in wijken van Rotterdam.

Goed eten voor iedereen! Dat is het motto van Hotspot Hutspot. Via onze hotspots versterken we de economische en maatschappelijke deelname van kwetsbare groepen. We zetten voedsel in om mensen te activeren en te verbinden. Van teelt in buurtmoestuinen, en het samen met kinderen bereiden van goede maaltijden van restaurantkwaliteit, tot het aanbieden van deze maaltijden tegen een toegankelijke prijs in onze wijkrestaurants.

Onlangs is de locatie Lombardijen verhuisd naar het Jan Meertenhuis in diezelfde wijk. Het restaurant wordt nu dus via Hotspot Hutpsot sinds deze week bediend, er zijn daar weer verse maaltijden te verkrijgen voor de bewoners van het flat, maar ook voor de bewoners van Lombardijen of daarbuiten!

De IJsselburgh in de Beverwaard zou zo maar het volgende restaurant kunnen zijn welke binnenkort weer zijn deuren gaat openen via Hotspot Hutspot? “Na dat wij hoorden dat het restaurant in de IJsselburgh gesloten werd , hebben we zowel Humanitas Huisvesting / Woonbron en wethouder Sven de Langen ingeseind dat wij zeker interesse hebben”. Zij hebben daar beiden in principe positief op gereageerd, maar Hotspot Hutspot heeft voor elke locatie co-financiering nodig, maar daarin heeft nog niemand een stap gezet.

Het is dus afwachten of die rond komt! Niet alles kan gratis! Een concrete wens vanuit bewoners van de flat, maar ook andere bewoners vanuit de wijk, richting Humanitas Huisvesting / Woonbron en richting gemeente Rotterdam (gebiedscommissie, gebiedsorganisatie IJsselmonde, wethouder de Lange), weten we dat er aan een wijkrestaurant behoefte is in de Beverwaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.