Hondje en bazin gewond na aanval loslopende hond

Zondagavond is er in de omgeving van de Houdringeweg/ Laarwoudpad een klein hondje gegrepen door een grotere loslopende hond waarvan nu nog onbekend is wie de eigenaar is. Het gaat waarschijnlijk om een Amerikaanse rashond? Het hondje werd gegrepen en liep een behoorlijke vleeswond op aan zijn buik. (De foto was te schokkend om te plaatsen)
Tot op heden weten ook de buren niet van wie deze loslopende hond is. Er stond ten tijde van het vreselijke voorval een wit busje waar men op dat moment scooters aan het uitladen was. Daar stonden meerdere personen bij waarvan vermoedelijk de loslopende hond was.
De eigenaresse van het aangevallen hondje raakte ook gewond door zichzelf tussen haar eigen hondje en de agressieve hond op te werpen. Daarbij liep zij een kniewond op en verrekte enkelbanden. Uiteindelijk ging de hond er vandoor. Stuitend is dat niemand van de groep mannen zich om de vrouw en het hondje hebben bekommerd. Die hield aan dit voorval een dus  behoorlijke wond aan over. Daarna heeft de vrouw aangebeld voor hulp bij een bekende.

De hond is geopereerd en inmiddels weer thuis, en maakt het naar omstandigheden redelijk. Ze blijft nog wel met een behoorlijke kostenpost zitten van de dierenarts. Die zou ze graag willen verhalen, en daarom wordt er sowieso aangifte gedaan bij de politie. De schrik zit er goed in bij eigenaren van honden, zij geven aan dat de laatste tijd weer honden niet aangelijnd zijn.

Getuigen kunnen zich melden als zij dit voorval hebben gezien bij de politie via 0900-8844.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.