Hondje en bazin gewond na aanval loslopende hond

Zondagavond is er in de omgeving van de Houdringeweg/ Laarwoudpad een klein hondje gegrepen door een grotere loslopende hond waarvan nu nog onbekend is wie de eigenaar is. Het gaat waarschijnlijk om een Amerikaanse rashond? Het hondje werd gegrepen en liep een behoorlijke vleeswond op aan zijn buik. (De foto was te schokkend om te plaatsen)
Tot op heden weten ook de buren niet van wie deze loslopende hond is. Er stond ten tijde van het vreselijke voorval een wit busje waar men op dat moment scooters aan het uitladen was. Daar stonden meerdere personen bij waarvan vermoedelijk de loslopende hond was.
De eigenaresse van het aangevallen hondje raakte ook gewond door zichzelf tussen haar eigen hondje en de agressieve hond op te werpen. Daarbij liep zij een kniewond op en verrekte enkelbanden. Uiteindelijk ging de hond er vandoor. Stuitend is dat niemand van de groep mannen zich om de vrouw en het hondje hebben bekommerd. Die hield aan dit voorval een dus  behoorlijke wond aan over. Daarna heeft de vrouw aangebeld voor hulp bij een bekende.

De hond is geopereerd en inmiddels weer thuis, en maakt het naar omstandigheden redelijk. Ze blijft nog wel met een behoorlijke kostenpost zitten van de dierenarts. Die zou ze graag willen verhalen, en daarom wordt er sowieso aangifte gedaan bij de politie. De schrik zit er goed in bij eigenaren van honden, zij geven aan dat de laatste tijd weer honden niet aangelijnd zijn.

Getuigen kunnen zich melden als zij dit voorval hebben gezien bij de politie via 0900-8844.

3 antwoorden op “Hondje en bazin gewond na aanval loslopende hond”

  1. Er staat Amerikaanse rashond. Er staat niet Stafford. Nu gebeuren er wel heel vaak van dit soort incidenten met zulke honden. Alle honden muilkorfen op straat. Gebeurd te vaak dit met allerlei honden. Ik vind datcer geen uitzondering merr mag zijn. Op straat muilkorfen ben je van het gedoe af.

  2. Jij moet echt kappen met je muilkorf wat een onnozele opmerking is dat… waarschijnlijk nooit een hond gehad en dan toch het hoogste woord willen hebben.. negen van de tien keer word een aanval juist veroorzaakt door een kleine hond doordat ze nogal graag blaffen en heel intimiderend over willen komen ( dat moeten ze ook wel ivm hun grootte) begrijp me goed ik zeg niet dat dat dit maal ook het geval is, maar de grotere hond krijgt altijd de schuld en waarom ? Alleen maar omdat zijn bek en tanden groter zijn . Nee nee als dit geen klein hondje maar een rottweiler betrof, had niemand ook maar de moeite genomen om überhaupt iets over dit voorval te posten
    Denk goed na als je je hond uitlaat , groot, klein, los lopend of aangelijnd het kan altijd fout gaan. Ook als het altijd goed is gegaan maar als je een goed baasje bent ken je je hond en weet je dat soort situaties te voorkomen.. of alle eigenaren erbij zijn of niet. Gevechten tussen honden is altijd te voorkomen. Alleen moet je op tijd ingrijpen. Dus voooordat de intimidatie begint. Ja intimidatie gaat vooraf aan zo’n gevecht Let maar eens goed op.

Geef een reactie