Herstel oude in en -uitgang Keverborgstraat zorgt voor meer veiligheid

Oude in-uitgang Keverborgstraat
Oude in-uitgang Keverborgstraat

Sinds de aanleg -en opening van de Noord-Zuid verbinding aan de Rhijnauwensingel geeft dit een rommelig verkeersbeeld. Zeker v.w.b. de in -en uitgang van de parkeerplaats aan de Keverborgstraat die hierop aansluit.

In deze straat is er dus een éénrichtingverkeer van kracht, maar dit wordt niet altijd begrepen door bestuurders van voertuigen. Ook draagt het laden en lossen van de plaatselijke super hier aan bij dat men via de verkeerde uitrit de Rhijnauwensingel opdraait.

Op hun beurt wordt de in -en uitrit belemmerd door voertuigen die het zicht ontnemen in de parkeervakkenaldaar. Kleine ongevallen met blikschade heeft zich al regelmatig voor gedaan, en een passant werd vorig jaar aangereden bij de inrit. Conclusie bestuurder reed tegen de richting in deze straat uit! Vrachtwagens kunnen ook nauwelijks de te krappe aanwezige bochten nemen doordat overige voertuigen te lang zijn die in de parkeervakken staan!

Veelal wordt er ook gekeerd voor de inrit, en daarbij worden voetgangers over het hoofd gezien, het gaat vaak net goed! Concrete cijfers zijn er nog niet direct van de ongevallen aanwezig, omdat deze vaak veel later gepubliceerd worden.

Toch over het geheel genomen zou de veiligheid best weleens onder de loep genomen kunnen worden aan de Keverborgstraat. Verkeersveiligheid begint altijd bij jezelf en worden ook vaak overschreden. Maar zou het niet beter zijn om te bezien of de oude in -en uitrit van de Keverborgstraat aan de zijde van de Schinnenbaan daarin een rol kan spelen in de verkeersveiligheid?

fotobron: Streetview

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: