Herstel oude in en -uitgang Keverborgstraat zorgt voor meer veiligheid

Oude in-uitgang Keverborgstraat
Oude in-uitgang Keverborgstraat

Sinds de aanleg -en opening van de Noord-Zuid verbinding aan de Rhijnauwensingel geeft dit een rommelig verkeersbeeld. Zeker v.w.b. de in -en uitgang van de parkeerplaats aan de Keverborgstraat die hierop aansluit.

In deze straat is er dus een éénrichtingverkeer van kracht, maar dit wordt niet altijd begrepen door bestuurders van voertuigen. Ook draagt het laden en lossen van de plaatselijke super hier aan bij dat men via de verkeerde uitrit de Rhijnauwensingel opdraait.

Op hun beurt wordt de in -en uitrit belemmerd door voertuigen die het zicht ontnemen in de parkeervakkenaldaar. Kleine ongevallen met blikschade heeft zich al regelmatig voor gedaan, en een passant werd vorig jaar aangereden bij de inrit. Conclusie bestuurder reed tegen de richting in deze straat uit! Vrachtwagens kunnen ook nauwelijks de te krappe aanwezige bochten nemen doordat overige voertuigen te lang zijn die in de parkeervakken staan!

Veelal wordt er ook gekeerd voor de inrit, en daarbij worden voetgangers over het hoofd gezien, het gaat vaak net goed! Concrete cijfers zijn er nog niet direct van de ongevallen aanwezig, omdat deze vaak veel later gepubliceerd worden.

Toch over het geheel genomen zou de veiligheid best weleens onder de loep genomen kunnen worden aan de Keverborgstraat. Verkeersveiligheid begint altijd bij jezelf en worden ook vaak overschreden. Maar zou het niet beter zijn om te bezien of de oude in -en uitrit van de Keverborgstraat aan de zijde van de Schinnenbaan daarin een rol kan spelen in de verkeersveiligheid?

fotobron: Streetview

 

3 antwoorden op “Herstel oude in en -uitgang Keverborgstraat zorgt voor meer veiligheid”

 1. Het spijt mij echt..
  Maar ik erger me dood..
  Aan al die pleuris bakken..
  Die over de hele wereld..
  Het milieu verpesten..
  Opa Leo..

 2. Dus en als je de geldstromen volgt..
  Kan het niet anders zijn.. dat er..
  Een vuilnisbakken maffia is..
  Of corrupte beambte..
  Terwijl je vroeger..
  Een zak had..
  Per week..
  Plus een man..
  Die dit in de wagen gooide..
  Wat dus veel goedkoper was..
  Maar nee beambten weten beter..
  Wat veel duurder voor inwoners is..
  Opa Leo..

  1. Vroeger had je vuilnisbakken die werde geleegd, nu is het niet anders, beter als de losse zakken.
   En het is niet het vuil wat rotzooi veroorzaakt maar het zijn de mensen zelf die het vertikken om bv een snoeppapiertje in hun zak te steken en dat thuis weggooien.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: