Halloween spektakel Beverwaard, groter dan groot

Jong en oud genoten van het Halloweenfeest afgelopen zaterdag in de Beverwaard. Letterlijk neemt het in de zin van het woord begint het enge vormen aan te nemen voor wat betreft de bezoekersaantallen. Heeft Beverwaard in Rotterdam of van Nederland het grootste Halloweenfeest op wijkniveau?

Om 10:00 uur begon de braderie in het winkelcentrum aan de Oude Watering met maar liefst 28 kramen. Mede door het mooi herfstweer, wat eerder op een voorjaar leek, was het al snel gezellig, en ook druk.

Activiteiten
Rond de klok van twee uur begonnen de activiteiten voor de kinderen uit de Beverwaard. Schminken, een glittertattoo op je arm laten zetten, knutselen van Halloweentasjes of hoeden werden druk bezocht. In een winkel had men een reptielen huis ingericht, en in het naastgelegen pand had Woonbron een griezelgrot ingericht, met de nodige verkleedde figuranten. Bij die laatste twee ontstond een wachtrij.
Optocht
Daarna was het tijd voor de optocht door het grote park in de wijk. Hier troffen de liefhebbers van het Halloween, vuurspuwers, en een jongleur aan met lichtgevende kegels. Op de achtergrond waren geluiden van kettingzagen hoorbaar die de bezoeker de stuipen op het lijf jaagden. Terwijl een lint van mensen aangroeide door het park, waren de eerst vertrokken bezoekers al weer op de weg terug naar het winkelcentrum.
Sfeer
De plaatselijke snackbar had voor ijs gezorgd, en dat nam gretig aftrek bij de menigte die voor een uitermate gezellige sfeer zorgde. Jong en oud vermaakte zich prima met de muziek die daar ook al de hele dag aanwezig was, en de braderie was ook nog steeds aanwezig. De meest ongure types kwam je daar tegen. Hoeveel mensen er toen aanwezig waren weet niemand. Het kon niet meer stuk! Om klokslag acht uur gingen de eerste vuurpijlen ter afsluiting van het Halloweenfeest de lucht in. Een groot deel van het park stond toen vol met mensen om het slotspektakel te aanschouwen.
Foto’s Halloween te zien op, Beverwaard in beeld gemaakt door de Beverwaardigheden.nl en Harry Schoemaker, Fotojoop, en Facebook Beverwaard Magazine

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.