Groenten uit Beverwaard

Schooltuinen Beverwaard
Schooltuinen Beverwaard

Met het oog op het voorjaar is men op de educatieve tuinen in de Beverwaard druk in voorbereiding. Over een paar weken begint men weer met aanleg van de schooltuinen.

Tuinmeester Sander was vanochtend in alle vroegte aanwezig om te zien hoe het grote stuk grond erbij lag. Hij verwijst nog ook even naar de aanpak van het park zelf, er is een hoop licht op de tuin bijgekomen wat alleen maar ter bevordering is voor de plantengroei. De grond zelf moet nog fijn gemalen worden met een freesmachine, vertelde hij! Deze kan er nog niet op omdat de grond nog te nat is, en dan zou deze wegzakken. Dit is dan de laatste fase voordat de grond gebruikt kan worden voor de schooltuinen aankomend jaar.

Vandaag heeft de tuinman zijn eerste afspraak bij een school in de Beverwaard. Hij gaat daar leerlingen van de groepen 7 enthousiasmeren om een schooltuin aan te leggen. Als alles volgens plan verloopt is de start van de schooltuinen begin of half april. Dan zal de grond geschikt zijn om er diverse groenten er op te gaan verbouwen door de leerlingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.