Groen moet wijken voor parkeervakken in de Beverwaard

Garage Woonbron
Garage Woonbron

Je bouwt een wijk eind jaren zeventig met als doel deze zo autoluw mogelijk te maken! Nu blijkt dat achteraf een utopie verhaal te zijn.

De welvaart heeft toegeslagen, ook in een wijk als Beverwaard als het gaat om autobezit. Nu blijken de smalle straatjes in de Beverwaard daar totaal niet op berekend zijn om al die voertuigen daar te parkeren, omdat er nu eenmaal te weinig ruimte is. Liefst zouden we allemaal de auto voor de deur geparkeerd willen hebben maar dat gaat helaas niet.

Daarbij kent de woonwijk vele woonerven, en daar gelden andere regels t.a.v. parkeren. Daar zijn namelijk parkeervakken met een witte letter P erop gemaakt om voertuigen daarop te mogen parkeren, en nergens anders! Deze blijken de laatste jaren dus ontoereikend door de toename van het autobezit.

De laatste tijd gaan bewoners onderling met elkaar in discussie om wie nu waar mag staan met zijn voertuig, en dat geeft al aan dat het parkeren een probleem is in de avonduren.

De vraag naar meer ruimte om te parkeren neemt dus toe, en de gemeente Rotterdam schiet de bewoners te hulp om op zoek te gaan naar ruimte waar men de “Heilige Koe” kwijt kan. Samen met partners in de wijk werd er onlangs een plan gepresenteerd om meer parkeervakken te maken. De plannen moeten overigens geen belemmering vormen voor de hulpinstanties. Dus op zichzelf geen slecht plan?

Het is jammer dat delen van de particuliere garages van Woonbron leeg staan in de avonduren, daar zou een deel van de oplossing in kunnen liggen. De vraag is waar blijft de inventiviteit van de gemeente Rotterdam om eens aan te kloppen bij deze wooncorporatie wat men nu eigenlijk wil met bijna al die lege garages? Voor deze garages moet wel betaald worden op maandbasis, maar dat zou de parkeerdruk enigszins weg kunnen nemen als deze toegankelijker worden. Op dit moment is dit niet het zo! Het lijkt een gemiste kans?

Het parkeerplan welke nu al ten uitvoer wordt gebracht op dit moment gaat op verschillende plaatsen ten kostte van groenvakken. Op het Twickelerf en het Maurickerf verdwijnen groenvakken. M.a.w. groen voor stenen. Of daar de afvoer van regenwater in de knel komt zullen we af moeten wachten. Hopelijk blijven de kelders onder de huizen daar droog!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.