Gladheid bestrijding houdt gemoederen bezig

Spekgladde OV knooppunt bij Keizerswaard
Spekgladde OV knooppunt bij Keizerswaard

Afgelopen zaterdagmorgen viel er een behoorlijke laag sneeuw in de regio Rotterdam en daarbuiten. Ondanks dat de gladheid bestreden werd door de gemeente Rotterdam met strooiwagens en sneeuwschuivers bleek de zondag daarop toch weer kritiek los te barsten waarom om er juist op die dag niet gestrooid werd. De vorst van zaterdag op zondag nacht zorgde toen voor een grote ijsbaan in de straten. Vooral de wegen waren raakten daardoor onbegaanbaar verraderlijk glad, en ook de OV knooppunten waren spekglad(zie foto).

Volgens Stadsbeheer Rotterdam beperkt het strooien van pekel zich eerst tot de hoofdwegen, wijk-ontsluitende wegen, doorgaande fietsroutes, en de openbaar vervoerwegen. Volgens Stadsbeheer komen de haltes voor het OV voor rekening van de vervoerder zelf, en de OV-knooppunten gaat in overleg met de vervoerder, in dit geval de RET.

De laatste deelgemeenteraad in IJsselmonde had aangedrongen op een breder pakket aan maatregelen tijdens de overlast van sneeuw. Hiermee wilde men de vele ongelukken voorkomen en voetpaden beter bereikbaar maken, te denken aan het inzichtelijk maken van ‘White Spots’ en beleid hierop aan te passen waar dit nodig is. De kosten hiervan zou ten laste moeten komen vanuit het deelgemeentelijk budget, en technisch ingepland moeten worden!

Tevens moest er een communicatieplan komen richting de burgers om hen te wijzen dat zij een burgerplicht hebben om het trottoir schoon te houden. En als laatste zouden er meer uitgifte punten moeten komen voor strooizout. De verbazing was dan ook groot dat deze afspraak op papier wel mooi zijn maar er eigenlijk geen gehoor aan wordt gegeven tot ergernis van een gebiedscommissielid Dhr. Polhuis.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.