Gemeente werkt aan fiets-sluis bij voetpadbrug Weldamsingel

Nieuwe brug Weldamsingel
Nieuwe brug Weldamsingel

Uit informatie blijkt dat de gemeente toch bezig is om het voetpad voor de Weldamsingel in het park te voorzien van een fietspad met een fiets-sluis. Onlangs werd de smalle voetpadbrug vervangen voor een brug met een veel bredere afmeting. Met de komst van de fiets-sluis moet dit gereguleerd worden, maar of de scooters daarmee tegengehouden worden is nog maar de vraag? Met de komst van deze veranderingen loopt de gemeente achter de feiten aan om duidelijkheid te creëren, want deze situatie nodigt nu al uit voor veel fietsers en scooters op dit moment. Zeker v.w.b. scooters, zij vliegen nu al met een enorme vaart de brug af, en de woonwijk in via het voetpad aan de Oude Watering, en een gevaarlijke situatie voor de bewoners aldaar.

Al eerder vroeg de Beverwaardigheden naar deze plannen, maar niemand binnen de Gebiesdorganisatie IJsselmonde wist hiervan, of er werd schimmig over gedaan. Het antwoordt was dat er geen plannen bekend waren bij hen! Vreemd dat deze plannen voor de aanleg van een fiets-sluis nu wel ter sprake en dichterbij komen.

Of er nog een participatie ronde komt naar de bewoners van de Beverwaard omtrent de aanleg van het fietspad is nog maar de vraag. Het blijkt dat keer op keer dat de Gebiedscommissie van IJsselmonde niet in plannen betrokken worden vanuit Stadsbeheer van Rotterdam die effect hebben op de leefomgeving van bewoners. Al eerder werden er leegstaande scholen in de Beverwaard verhuurd i.v.m. leegstand. Op zich een goed plan, maar ook hier waren bewoners en de Gebiedscommissie verrast en wisten van niets. Destijds werd er gevraagd of omwonende op de hoogte waren gesteld van de komst van hun nieuwe buren, men was compleet verrast.

Oude brug
Oude brug

Nu dus weer een nieuwe episode erbij t.a.v. de brug bij de Weldamsingel aan het einde van de Oude Watering. Het laatste gedeelte van deze straat is richting de (nieuwe)brug een voetpad!. Ook blijkt er volgens bewoners dat er auto’s gebruik te maken van de bruggen, en dan hebben we het niet over hulpinstanties en bedrijven voor parkonderhoud etc…!

Het is beter om deze brug als voetpad te behouden, want er zal grote ergernis bij gebruikers van het park gaan ontstaan, en niettemin hangt hier een behoorlijk financieel plaatje aan vast, en moeten er misschien ook nog bomen wijken? Hoe het e.e.a. nu in elkaar steekt t.a.v. de fiets-sluis is dus nog niet geheel duidelijk.Een participatie inspraakavond naar de bewoners van de Beverwaard zal zeker op zijn plaats zijn?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.