Gemeente informeert Beverwaarders niet omtrent oefening

Mariniers in de wijk in 2015

Twee jaar geleden speelde hetzelfde verhaal zich af. Verontruste bewoners belde toen ook politie en gemeente omtrent een oefening van de mariniers van de Van Ghentkazerne. De schrik zat er toen ook goed in. Daarna besloot men de afspraak te maken om bewoners tijdig te informeren als er weer een oefening zou plaats vinden in de wijk Beverwaard. Helaas gebeurde dit dus niet! Hieronder vindt u het bericht van RTV Rijnmond.

“Bij RTV Rijnmond zijn maandagavond telefoontjes binnengekomen van bewoners in Bolnes, de Beverwaard en Ridderkerk. Er zou met zwaar geschut worden geschoten in de buurt van de Boelewerf.

“Ik hoor een kalashnikov. En nu wordt er weer geschoten met een klein kaliber. En nu weer een kalashnikov”, aldus een beller uit Ridderkerk. Zelfs zijn vogels en honden werden er onrustig van.

Navraag bij de politie leerde dat er geen sprake was van een overval, afrekening of andere criminele incident. “Het gaat om een oefening van de marine.”

Een marinewoordvoerder liet weten dat een groep officieren de komende dagen in de Beverwaard en Heijplaat hun meerjarige opleiding afsluiten. Ze doen dat met schietoefeningen in stedelijk gebied. “Maar ze maken daarbij geen gebruik van Kalashnikovs. Die heeft de Nederlandse marine niet.”

“Als ze dit onderdeel voltooid hebben, dan lopen ze de kazerne binnen en is de marine weer een groep officieren rijker”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.