Gemeente gaat entree Beverwaard herinrichten in 2017

Herinrichting entree Beverwaard in 2017
Herinrichting entree Beverwaard in 2017

De huidige entree is voor veel bezoekers van Beverwaard niet overzichtelijk als entree en levert regelmatig onduidelijkheid en (verkeers-) onveilige situaties op.

Afgelopen donderdag 8 september konden bewoners het ontwerp inzien van de nieuwe entree van de Beverwaard die in de zomer van 2017 gerealiseerd gaat worden. In het huis van de wijk in de Focus konden belangstellende hun mening geven over deze herinrichting, cq plannen. Helaas was de Beverwaardigheden daar niet bij om te polsen wat de bewoners ervan vonden, maar de gemeente was zo vriendelijk om de herinrichtingsplannen naar mij toe te sturen, waarvoor dank!

Het valt op dat de inkomende rijbaan van de Beverwaard versmald wordt van twee naar één rijstrook, verkeer welke richting de Beesdestraat en de Cannenburgstraat rijdt moeten in de nieuwe situatie gebruik maken van één rijbaan! Een file is dan niet ondenkbaar, overigens vervalt de parkeerhaven met de daarbij behorende informatiekaart van de Beverwaard.

Goed punt in het plan is om het eindigende (brom)fietspad door te trekken richting de verkeerslichten. Nu moet men links of rechts af aan het einde van de Cannenburgstraat. Jammer is dan wel weer dat er geen apart (brom)fietspad wordt aangelegd richting de verkeerslichten. Hiermee zou men de Hindersteinstraat mee kunnen ontzien van (brom)fietsen.

Eigenlijk verandert er niet zoveel aan het kruispunt, maar de overlast zal er zeker komen tijdens de werkzaamheden. De Beesdestraat wordt dan een aantal dagen helemaal afgesloten.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.