Geen dierenasiel, of ijsbaan, maar AZC op voormalig honkbal terrein

Geen dierenasiel of ijsbaan maar een AZC komt er mogelijk op het voormalige terrein van de HSV Sparta/Feijenoord. De vereniging moest in oktober 2012, dus bijna op de kop af drie jaar geleden, haar deuren sluiten.

Tussentijds waren er wel bouwplannen. Zo zou het dierenasiel aan de Abraham van Stolkweg verhuizen naar deze locatie naast de Beverwaard aan de Edo Bergsmaweg. Deze weg leidt naar de tramremise van de RET met daar bovenop het P+R Beverwaard. Onduidelijk is of op het terrein de kringloop winkel daar kan blijven staan, en dat geldt ook voor de kunstenaar die nu woont en werkt in de kantine van de voormalige honkbal vereniging. De gebouwen zoals kantine en kleedkamers staan er nu verpauperd bij.

De bedoeling is dat binnen een kort termijn begonnen wordt met het bouwrijp maken van het terrein waar dus portacabins op komen te staan voor 600 asielzoekers.

Er was nog eventueel een moment sprake van een bouw van een ijsbaan! Dit zou dan via privaat geld gerealiseerd moeten worden. De locatie leek uitermate geschikt, want parkeerplaatsen genoeg, het OV naast de deur, en de uitvalswegen naar de snelweg voorspelde een goede bestemming voor het terrein. Voorlopig ligt dat plan diep gevroren in de ijskast.

Bij de gemeente Rotterdam ligt nu een besluit klaar dat er een AZC komt aan de Edo Bergsmaweg naast de tramremise van de RET. De opvang die er komt ligt naast de wijk Beverwaard, en volgens de gemeente is dit een geschikte locatie. Waarom die locatie geschikt is wordt niet vermeld! Hier moeten 600 asielzoekers gehuisvest worden in portakabins. De grond zal op korte termijn bouwrijp gemaakt worden, en de eerste asielzoekers worden begin 2016 verwacht.

Gebouw voormalig HSV Sparta/Feijenoord
Gebouw voormalig HSV Sparta/Feijenoord

Op donderdag 15 oktober is er een bijeenkomst op de locatie aan de Edo Bergsmaweg 12, met gemeente en het COA. Op die avond wordt er ook een beheerscommissie opgericht bestaande uit, bewoners, ondernemers, en vertegenwoordigers van het COA. Gemeente en politie maken ook een deel uit van deze commissie.

Inloop bijeenkomst is om 19:00 uur, en deze start om 19:30 tot 20:30. Voor deze gelegenheid wordt een speciale tent opgezet op het terrein

3 antwoorden op “Geen dierenasiel, of ijsbaan, maar AZC op voormalig honkbal terrein”

 1. Nu we heel langzaam uit het dal kruipen van een echte probleemwijk van Rotterdam worden we weer terug geworpen. Een AZC aan de ene kant van de Rotterdamseweg en aan de andere kant een woonwagencentrum. Zonder enig overleg met bewoners wordt er heel snel een besluit genomen over de komst van een AZC. Donderdagavond kunnen mensen in een klein uurtje hun zegje doen en dat was het dan. Hier spreekt men niet meer van democratie maar van dictatuur. Beverwaard ewordt weer tientallen jaren terug geworpen in de tijd. Rotterdam telt in 2016 meer als 1000 vluchtelingen. Ook hier de vraag die waarschijnlijk niet beantwoordt gaat worden door de burgemeester, n.l wat is de grens van het maximale aantal vluchtelingen die Rotterdam gaat/kan opnemen. Leefbaar Rotterdam heeft al aangegeven dat wij in Rotterdam al genoeg problemen hebben die opgelost moeten gaan worden. Dit probleem komt er dus bij wat een verdeling zal veroorzaken tussen een groep bewoners en vluchtelingen.

 2. Ten eerste heb ik geen brief ontvangen terwijl ik ook hier woon, en ten tweede kan je vanavond alleen maar luisteren wat de hoge heren besloten hebben en kan je geen bezwaar meer maken tegen hun plannetjes, zo worden we nog meer het afvalputje van Rotterdam.
  Wat moeten wij hier nou met minimaal 600 van die vluchtelingen, wat de vorige reaguurder al zei, we klimmen zachtjes aan uit de ellende en dan komt dit weer.
  Nu staat er nog politie om het veld heen en dat zal de eerst 3 maanden dat ze daar inzitten ook wel zo zijn, en dan…… rekenen op de stadswachten, die zullen daar wel niet willen lopen, want, gevaarlijk, die zie je nu al niet in het winkelcentrum.
  Ik had Abutaleb best wel hoog staan, maar hij zakt nu wel weer in zijn waarde.
  Toch vrees ik een hoop ellende.
  Ik moet vanavond werken, anders was ik er wel heengegaan. Voor diegene die er wel heengaan, laat je stem horen, het helpt misschien niet, maar de bestuurders weten dan wel wie we zijn.

 3. Een goede burgemeester is niet de baas..
  Verantwoordelijk.. dus aansprakelijk..
  Voor wat deze doet of (laat) doen..
  Na een paar jaar weer weggaat..
  & De schade.. dus achter laat..
  Helaas.. Opa Leo..

Geef een reactie