Geen dierenasiel, of ijsbaan, maar AZC op voormalig honkbal terrein

Geen dierenasiel of ijsbaan maar een AZC komt er mogelijk op het voormalige terrein van de HSV Sparta/Feijenoord. De vereniging moest in oktober 2012, dus bijna op de kop af drie jaar geleden, haar deuren sluiten.

Tussentijds waren er wel bouwplannen. Zo zou het dierenasiel aan de Abraham van Stolkweg verhuizen naar deze locatie naast de Beverwaard aan de Edo Bergsmaweg. Deze weg leidt naar de tramremise van de RET met daar bovenop het P+R Beverwaard. Onduidelijk is of op het terrein de kringloop winkel daar kan blijven staan, en dat geldt ook voor de kunstenaar die nu woont en werkt in de kantine van de voormalige honkbal vereniging. De gebouwen zoals kantine en kleedkamers staan er nu verpauperd bij.

De bedoeling is dat binnen een kort termijn begonnen wordt met het bouwrijp maken van het terrein waar dus portacabins op komen te staan voor 600 asielzoekers.

Er was nog eventueel een moment sprake van een bouw van een ijsbaan! Dit zou dan via privaat geld gerealiseerd moeten worden. De locatie leek uitermate geschikt, want parkeerplaatsen genoeg, het OV naast de deur, en de uitvalswegen naar de snelweg voorspelde een goede bestemming voor het terrein. Voorlopig ligt dat plan diep gevroren in de ijskast.

Bij de gemeente Rotterdam ligt nu een besluit klaar dat er een AZC komt aan de Edo Bergsmaweg naast de tramremise van de RET. De opvang die er komt ligt naast de wijk Beverwaard, en volgens de gemeente is dit een geschikte locatie. Waarom die locatie geschikt is wordt niet vermeld! Hier moeten 600 asielzoekers gehuisvest worden in portakabins. De grond zal op korte termijn bouwrijp gemaakt worden, en de eerste asielzoekers worden begin 2016 verwacht.

Gebouw voormalig HSV Sparta/Feijenoord
Gebouw voormalig HSV Sparta/Feijenoord

Op donderdag 15 oktober is er een bijeenkomst op de locatie aan de Edo Bergsmaweg 12, met gemeente en het COA. Op die avond wordt er ook een beheerscommissie opgericht bestaande uit, bewoners, ondernemers, en vertegenwoordigers van het COA. Gemeente en politie maken ook een deel uit van deze commissie.

Inloop bijeenkomst is om 19:00 uur, en deze start om 19:30 tot 20:30. Voor deze gelegenheid wordt een speciale tent opgezet op het terrein

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.