Geef park Schinnenbaan terug aan bewoners

Omgevallen boom park Schinnenbaan
Omgevallen boom park Schinnenbaan

Nu eindelijk elders in de wijk een grote opknapbeurt plaatsvindt in een park lijkt de noodzaak om het park tussen de Oude Watering en de Schinnenbaan om deze ook aan te pakken. Geef park Schinnenbaan terug aan bewoners!

Het park dat in het begin jaren tachtig werd aangelegd, tijdens de bouw van de wijk, kent nu een groenformatie die ook de nodige onderhoud behoeft. De bomen zijn de laatste twee decennia ook niet meer goed onderhouden. Zelfs de contouren van de looppaden verdwijnen doordat het gras ook niet meer bijgehouden wordt, er wordt alleen nog maar gemaaid. Dit was anders toen de Beverwaard zijn eigen onderhoudsploeg had in de wijk! Overigens zijn deze looppaden ook versleten en/of beschadigd.

Zo nu en dan wordt er weleens geschoffeld in twee perken waar inmiddels de aangebrachte Rhododendrons al weer zijn weggekwijnd door te droge zomers. Zonde! De Hedera is inmiddels weggeschoffeld! Dit heeft toch wat behoorlijk wat geld gekost? Kort geleden ging er een onderhoudsbedrijf niet zachtzinnig om met de struiken, een flinke zaag ging er overheen om deze te kortwieken. Een fatsoenlijke hoveniersbedrijf wordt niet meer ingehuurd, want alles moet zo goedkoop mogelijk onderhouden worden!

Bomen die nauwelijks groeien of dood zijn maken het park onaantrekkelijk. Dit komt mede door een te natte bodem op meerdere plaatsen. Dit resulteerde al dat er in het voorjaar van 2014 en 2015 spontaan bomen omvielen tijdens een storm, en deze zijn ook nooit meer vervangen. Je kunt je afvragen wat het onderhoud van bomen nog inhoud? Boompjes met een een omtrek van nog geen polsdikte verraadt dat er zeker iets aan de hand is met de bodem in het park.

Ook de sociale omgang door bewoners met het park valt wat op aan te merken. Vuil en hondenpoep voeren de boventoon. Uiteindelijk om deze zaken op te lossen lijkt een gepasseerd station. De bewoners die de handschoen oppakte voor verbetering kregen nul op het rekest, mede door een starre houding en regels vanuit de gemeente!

Is er dan helemaal niets gedaan de laatste jaren in het park aan de Schinnenbaan? Jawel, de bruggen zijn vervangen, beschoeiing is vernieuwd, drainage op het recreatie gras is vervangen, en er zijn extra lantaarnpalen geplaatst voor de veiligheid. De aanwezige speelattributen voor de kinderen werden vervangen voor nieuwe. Toch juist het essentiële onderdeel van het park blijft dus achter in het onderhoud, en dat zijn de bomen en een deel van de bodem.

Of er de komende jaren een plan bestaat om het park op te knappen is niet bekend, maar als men er te lang mee wacht mag men vrezen dat er ooit een keer de botte bijl er in gaat net zoals nu het geval is in het park langs de A16 in Beverwaard. Het is dus al een beetje 5 vóór 12!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.