Gebiedscommissie adviseert over vuurwerkverbod Oudejaarsdag

Door de burgemeester is aan de gebiedscommissie IJsselmonde een advies gevraagd op welke plekken op oudejaarsdag een vuurwerkverbod van kracht moet zijn. De commissie noemde o.a. de omgeving van ziekenhuizen, verpleeghuizen, bushokjes en de kinderboerderij.

Daarbij dringt de commissie er bij de burgemeester op aan de handhaving goed te regelen. In het debat hierover lanceerde de PvdA een voorstel, dat zij van een bewoner gehoord had. Is het niet mogelijk dat bewoners de mogelijkheid geboden wordt de afvalbakken op oudejaarsdag binnen te zetten. Veel van die bakken worden bij het afsteken van het vuurwerk vernield. Er zijn genoeg actieve bewoners die een afvalbak onder hun hoede wil nemen. Het moet toch mogelijk zijn om bij bepaalde plekken de sleutel op te halen om de bakken te demonteren?

Met dit voorstel wordt zichtbaar dat niet alleen de overheid, maar wij allemaal verantwoordelijkheid dragen voor de leefomgeving. Het voorstel zal in de reactie naar de burgemeester mee genomen worden.

Bron: Facebook PvdA

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.