Fluitkids gaan weer van start bij CFIJ

 Het fanfareorkest van IJsselmonde, CFIJ, maakt weer een doorstart met haar blokfluitgroep: De Fluitkids. Daarom zal er op woensdagavond 25 september van 19.15 tot 19.45 een openbare repetitie plaatsvinden.

Muziek maken is vet! En wat is er nou leuker om dat te doen met kinderen van jouw leeftijd? Bij de Fluitkids kun je op een leuke en makkelijke manier muziek leren spelen en noten leren lezen. Op een enthousiaste manier word er aandacht besteed aan het instrument, het instuderen van liedjes en natuurlijk de gezellige sfeer. Op concerten zijn de Fluitkids ook van de partij en kunnen zij hun ingestudeerde nummers ten gehore brengen voor een groot publiek. De concerten doen zij samen met het jeugd- en opstaporkest, JOIJ, en het fanfareorkest, CFIJ.

Op de blokfluit begint het avontuur van muziek maken, maar daar eindigt het niet. Na de blokfluit kan er een instrument uitgekozen worden. Denk aan een trompet, bugel, hoorn of zelfs slagwerk. Na enkele lessen op de muziekschool kan er worden meegespeeld in ons jeugd- en opstaporkest genaamd JOIJ. Na JOIJ is het vervolgens een kleine stap naar het grote orkest: het CFIJ.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken op de openbare repetitie, woensdag 25 september van 19.15 – 19.45. Speel je al een instrument? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom van 19.45 – 20.15 tijdens de openbare repetitie van de fanfare. Graag zien we je dan!

Voor meer informatie: www.cfij.nl, of via Marion van Kapel 06-23403743.’

Het CFIJ is een onderdeel van IJsselmonde en het enige fanfareorkest van Rotterdam en daar zijn wij trots op. Wij zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste leden en willen daarom graag het CFIJ weer onder de aandacht brengen van de Rotterdamse burgers.