Film over Mandela ‘Long walk to freedom’ te zien in Cinema Islemunda

Biopic met Idris Elba als de legendarische Zuid-Afrikaanse politicus Nelson ‘Madiba’ Mandela. Idris Elda, bekend van de vertolking van Stringer Bell in ‘The Wire’, speelt de titelrol in deze biopic.

De film is Mandela: Long Walk To Freedom, is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Nelson Mandela. Nelson ‘Madiba’ Mandela groeit op een klein dorp op het Zuid-Afrikaanse platteland. Als jongeman heeft hij een voorkeur voor boksen, snelle auto’s en mooie vrouwen. Maar hij is tevens een getalenteerd advocaat en ontwikkeld zich als een vrijheidsstrijder die wapengeweld niet uit de weg gaat om zijn politieke boodschap over te brengen. Zijn tegenstanders laten hem opsluiten, maar Mandela blijft zijn politieke idealen verkondigen en laat zich niet uit het veld slaan in zijn strijd tegen apartheid.

Islemunda, Podium van IJsselmonde, Herenwaard 17, vertoont woensdag 22 oktober om 20.00 uur, de speelfilm: ‘Mandela: Long Walk to Freedom.’ De film wordt met een pauze vertoond. http://www.islemunda.nl/home/
Entreeprijs € 5,00.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.