Feestelijke ingebruikname gerestaureerd orgel Adriaen Janszkerk door Ivo Opstelten

Orgel Adriaen Janszkerk
Orgel Adriaen Janszkerk

De restauratie van het monumentale Van den Haspel, Schölgens en Van der Weyde-orgel (1868) van de Adriaen Janszkerk, in Oud IJsselmonde, is zo goed als klaar. De “nieuwe” klanken zijn erg mooi volgens de mensen die al naar het stemmen (intoneren) van de orgelpijpen hebben mogen luisteren. De restauratie begon medio september 2014 met het uit elkaar halen van het orgel van maar liefst 1080 pijpen.

Op zaterdagmiddag 9 april om 15.30 uur wordt het gerestaureerde orgel officieel en feestelijk in gebruik genomen met een orgelconcert. Aanwezigheid van de heer Ivo Opstelten, oud-burgemeester van Rotterdam, zal het onder advies van de heer Bart van Buitenen door Orgelmakerij Reil gerestaureerde orgel weer aan de kerk worden overgedragen en in gebruik worden genomen.

Het orgel zal bij deze gelegenheid worden bespeeld door Bas de Vroome, organist van de Nieuwe en Oude Kerk in Delft en hoofddocent aan de Codarts hogeschool in Rotterdam. Bas de Vroome is geen onbekende in de Adriaen Janszkerk, want hij is geboren en getogen in IJsselmonde.

De toegang is voor iedereen gratis. De kerk is vanaf 15.00 uur open.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.