Feestelijk nachtelijk startsein van FC IJsselmonde

Startsein FC IJsselmonde

Afgelopen nacht 1 juli om klokslag twaalf uur werd er een feestelijk startsein gegeven voor een nieuwe fusieclub.  Voetbalverenigingen DHZ, sv Lombardijen, en Maasstad/Tediro  gaan vanaf nu gezamenlijk verder onder de naam FC IJsselmonde op het gerenoveerde sportcomplex Varkenoord in het nieuwe seizoen.

Liever hadden ze verder elk onder hun eigen naam verder gegaan, maar daar was geen ruimte voor op het vernieuwde sportcomplex op Varkenoord. Die gaat als alles volgens plan verloopt aan het einde van 2017 in zijn geheel worden opgeleverd. De fusieclubs die tezamen al 224 jaar bestaan gaan straks niet alleen op in naam, maar ook in het gebruik van een nieuwe accommodatie samen met voetbalclub Overmaas, en daarbij komt ook nog de Hockeyclub Feijenoord die nu nog op de Laan op Zuid speelt. Zij betrekken alle drie een eigen kantinegedeelte. De kleedruimtes worden door alle drie de verenigingen gezamenlijk gebruikt.

De eerste wedstrijd is dus een feit, die overigens een vriendschappelijk karakter had tussen de veteranen elftallen van sv Lombardijen en Maasstad/Tediro. Een wedstrijd waar het sentiment na afloop werd weggespoeld onder het genot van een hapje en een drankje! Misschien werd er ook nog wel een traantje weggepinkt tijdens deze “Nacht van FC IJsselmonde”?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.