Ernstig ongeval aan Koninginneweg na 1 jaar nog onopgelost

 

Kruising Koninginneweg
Kruising Koninginneweg

De politie is nog steeds op zoek naar de dader, en een getuige van het ongeval op de Koninginneweg in Oud IJsselmonde, waarbij op 30 september 2014 een 18-jarige vrouw uit Rotterdam ernstig gewond raakte. De veroorzaker, een automobilist, van het ongeval reed door.

De vrouw reed in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 september rond één uur op haar scooter over de Koninginneweg. Een getuige gaf aan dat hij op dat moment een harde knal hoorde. Hij ging kijken en zag een donkerkleurige auto wegrijden via de Koninginneweg in de richting van Beverwaard. Op datzelfde moment zag hij de vrouw op de grond liggen op de kruising van de Koninginneweg met de Van Hoochstratenweg en de Roelantweg. De man waarschuwde direct de hulpdiensten. De traumaheli is gaan vliegen en de Rotterdamse is naar een ziekenhuis gebracht. Hier werd duidelijk dat ze ernstig hoofdletsel had.

De politie is onder anderen op zoek naar een man met een rode jas, die met zijn fiets als een van de eersten op de plaats van het ongeluk was, maar deze heeft zich dus tot op heden niet gemeld. De politie vermoedt dat deze persoon waardevolle informatie kan geven over de toedracht van het verkeersongeval. Daags na het ongeval is er in de Beverwaard een donkere auto weg getakeld. Of het om de auto ging die betrokken was bij dit ongeval is nooit bekend gemaakt door de politie! Welke sporen er veilig zijn gesteld waar het ongeval plaatsvond is ook nooit bekend gemaakt. Gezien werd dat een soort Amsterdammertje ook geraakt was tijdens het ongeval, waarschijnlijk bevatte deze sporen?

Daarna op 8 oktober doet een goede bekende van het slachtoffer een emotionele oproep in de media aan de dader om zich te melden, wat dus tot nu toe niet is gebeurd. De bewoners van Oud IJsselmonde die een hechte gemeenschap vormen lopen voorafgaand aan een emotionele bijeenkomst in de Adriaen Janszkerk in een optocht naar de plek des onheils aan het kruispunt van de Koninginneweg. Met deze actie vragen zij maatregelen voor het jarenlange onveilige kruispunt. Tijdens die bijeenkomst werden er allerlei suggesties gedaan om dit kruispunt veiliger te maken. Tot op heden zijn er geen concrete plannen bekend voor een veiliger kruispunt waar nu een jaar geleden een zéér ernstig ongeval plaatsvond!

Heeft u informatie over dit ongeval? Bel 0900-8844 of anoniem via M. 0800 7000

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.