Eerste editie Classic Cars in Oud IJsselmonde voor herhaling vatbaar

Ford Pickup
Ford Pickup

Het enigste wat er nog ontbrak waren heren met vetkuiven en dames met een petticoat!

Zaterdag 25 juni stonden er meerdere Classic Cars en Oldtimers aan de Bovenstraat bij Café de Gouden Leeuw. Passanten keken hun ogen uit hoe één voor één deze klassieke wagens het parkeerterrein kwamen oprijden om daar aanschouwd te worden.

De oudste wagen was een Ford uit 1921, en en de jongste uit de jaren zeventig. Grote Amerikaanse sleeën rijdend op lpg uit bekende televisie serie’s waaronder meerdere Ford Mustangs, en Chevrolet stonden met glimmende motoren, en met verchroomde onderdelen met open motorkap opgesteld. Ook de Duitse wagens ontbraken niet waaronder Mercedes, Opel en Volkswagen.

Veelal waren de auto’s voor de hobby, zoals de blauwe Reliant Robin. Als je de auto ziet staan dan is dit een Engels model driewieler met een motorkentekenplaat. Alleen zit het stuur aan de linkerzijde. Volgens de eigenaar is dit nog het enigste voertuig in zijn soort van dat type in Nederland.

Reliant Robin
Reliant Robin

Bij sommige auto’s was het interieur om de vingers bij af te likken. Stuurwielen van hout met chroom, evenals de versnellingspook en uitlaten. Spiegeltjes aan de buitenkant rond ook met chroom. Voor de liefhebber van Classic Cars was dit echt een happening! Hoewel dit pas de eerste editie was wil men volgend jaar wederom de Classic Cars naar Oud IJsselmonde halen. Dan hoopt men de hele parkeerplaats vol te zetten met deze Classic Cars en Oldtimers

Op het Facebook Beverwaardigheden.nl staan nog meer foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.