Een knuffel van Aboutaleb

Hug v Aboutaleb
Hug v Aboutaleb
Burgemeester onder indruk van gerapte levensverhaal Beverwaardse zanger(s)

Op 3 juni kwam de Stuurgroep Veilig voor de derde maal naar de Beverwaard. Doel was om de stand van zaken rond de veiligheid met de deelgemeente te bespreken samen met genodigde bewoners van de wijk. De bijeenkomst werd geleid door niemand minder de burgemeester Aboutaleb, en daarnaast was korpschef van Politie, Frank Pauw, en Fred Westerbeke van het OM aanwezig. Ook waren Stadstoezicht, gebiedsmanager, beleidsmederwerkers v. IJsselmonde, etc… aanwezig.

Muziekale intermezzo

Ook was er een musicale intermezzo ingepland met de rapband “Teamheavy” uit de Beverwaard. Zes enthousiaste jongeren, waar er maar vier van aanwezig waren, maken sinds kort rapmuziek. Het nummer wat zij ten gehore brachten heette “M’n rugzak“. Het nummer geeft zelfreflectie op het leven van één van de zangers, en een blik naar de toekomst. Moedig vertelde de jonge rapper daarna wat hem was overkomen. Na het aanhoren van dit verhaal viel de volle zaal met mensen stil, en dapper vertaalde de rapper dit naar een lied die hij zong voor de aanwezigen.

Hug v Aboutaleb
Hug v Aboutaleb

Knuffel van Aboutaleb

Waarschijnlijk onder de indruk van het beladen optreden trad onze burgervader naar voren om de vier jonge rappers persoonlijk te bedanken voor hun optreden, maar zeer zeker ook over het delen van hun verhalen. Speciale aandacht ging daarbij uit naar die ene rapper die moedig was om zijn levensverhaal te delen met de aanwezigen.