Drainage en riool belangrijk voor afvoer regenwater in Beverwaard

Vernieuwing drainage park Schinnenbaan
Vernieuwing drainage park Schinnenbaan

Nederland krijgt jaarlijks veel water te verwerken, en een goed en onderhouden waterhuishouding is van belang. Ook in Beverwaard!

De regen van de laatste weken is een goede test om te zien hoe ons rioolstelsel in de wijk functioneert. De hoeveelheid water zorgt dan wel voor grote plassen op straat of in het park, of een hoge waterstand in de sloot, maar zijn toch binnen afzienbare tijd toch verdwenen, en dat is een goed teken.

Tot nu toe zijn geen grote problemen door ontstaan of gemeld door bewoners, alhoewel bewoners wel klagen over hoge waterstanden in de kruipkelders van hun woning. Dit is eigenlijk al jaren zo, en dit brengt vocht en schimmel met zich mee binnen in de woning.

Een paar jaar geleden was de wateroverlast erg groot in het park aan de Schinnenbaan. Na een flinke periode van regen zoals vandaag 26 augustus, zwommen de eenden in het park i.p.v. in de singels. Tijd voor een grondige aanpak!

In maart van 2011 werd toen de drainage vervangen. Een week lang was men toen bezig met dit karwei. Daarnaast werden ook de perken met planten vernieuwd. Uiteindelijk is het park door aanpak van de drainage tot nu toe goed droog gebleven bij langdurige periode van regen en voldoet de drainage aan de verwachting.

Hoe de vernieuwde drainage toen werd aangelegd in het voorjaar van 2011, is te zien in het fotofilmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.