Diensten ‘Meer dan Beverwaard’ blijft vanuit Huis van de Wijk.

Huis van de Wijk, Beverwaard ‘de Focus’

De gemeente Rotterdam vindt dat geloofsgemeenschappen geen diensten mogen houden in Huizen van de Wijk. Een van de geloofsgemeenschappen die daardoor getroffen zou worden is ‘Meer dan Beverwaard’. Zij houden diensten in de Focus. Bij de bouw van de Beverwaard  is geen rekening gehouden met een plek voor een kerk. In de Beverwaard is geen andere plek te vinden dan een Huis van de Wijk.

Dat zou dan een lelijke streep zijn  door de rekening van de geloofsgemeenschap ‘Meer dan Beverwaard’ om vanuit de Focus geen diensten meer te kunnen verzorgen. Zij zouden dan elders een onderkomen moeten gaan zoeken in de Beverwaard. Naar aanleiding van dit voornemen, welke nog niet definitief was, reageerde de organisatie via het AD vorige week. Daar kwam dus duidelijk uit naar voren dat dit een multiculturele kerk is. ‘Iedereen is welkom’!

Vandaag, donderdag 30 november, werd hierover gedebatteerd in de Raad van Rotterdam. Daarbij werden er zoals gebruikelijk de nodige motie’s bij ingediend waarvan twee werden aangenomen, ‘Huizen van de wijk voor iedereen’ , en ‘Duid richtlijnen voor Huizen van de wijk‘.

Daarmee is de kou uit de lucht genomen voor kerkdiensten, maar ook voor het houden van bijeenkomsten van politieke of van levensbeschouwenlijke aard!

02-02-2017 Update: Er schijnt verwarring te zijn ontstaan of de diensten toch door kunnen blijven gaan. Er is gesteld dat kerkdiensten geen structureel karakter mogen hebben. Lees ……..

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.