Deel OV rijdt anders op Zuid sinds 1 mei

Geen tramlijnen meer naar Rotterdam Noord, en bussen rijden anders op Rotterdam Zuid!

Reden, de herstructurering van de Roseknoop is een nieuwe fase ingegaan. Deze is vandaag 1 mei gestart dus weggebruikers, maar ook passagiers van het OV op Zuid, moeten hun weg weer zien te vinden in deze verandering.

De tramlijnen konden tot en met 30 april nog hun normale route rijden, maar met deze afsluiting vandaag op 1 mei is er dus een verandering. De trams logeren een tijdje op Zuid tot 29 oktober, althans dat is te lezen op de tekstborden langs de tramlijnen. Ze zijn niet te missen!

Tramlijn 23 is dus komen te vervallen in IJsselmonde tot die datum in oktober, maar rijdt nog wel een gedeelte op Rotterdam Noord. Daarvoor is in de plaats gekomen tramlijnen 2 en 20. Eerstgenoemde rijdt vanaf Beverwaard tot en met Charlois met als eindpunt de Kromme Zandweg vv.

Voor tramlijn 20 ligt het beginpunt ook in de Beverwaard over hetzelfde traject, maar keert bij de Maashaven terug naar Beverwaard. Daar kunnen de reizigers overstappen op de metro!

Buslijn 175

Deze bus is dus tijdelijk tussen Keizerswaard en Zuidplein, en vervangt een gedeelte van tramlijn 23 in IJsselmonde. Hoe de route is kun je hier lezen.

Tramlijn 12 Maashaven – Breeplein – P+R Beverwaard
Rijdt tijdens evenementen in Stadion Feijenoord tussen Maashaven en P+R Beverwaard waarbij halte Breeplein de halte is om uit te stappen en naar De Kuip te lopen. Tramlijn 12 rijdt vanaf P+R Beverwaard via Keizerswaard naar halte Breeplein door naar eindbestemming Maashaven. Tramlijn 12 rijdt dezelfde route terug richting P+R Beverwaard.

Via de website van de RET kun je alles nalezen over de werkzaamheden rond de Roseknoop, en hoe en wanneer het OV rijdt, en dat geldt ook voor de dienstregeling . Uiteindelijk duren de werkzaamheden t/m september 2024.