De Heilige Meeuw

In september gaf CityLab010, het subsidieloket van Gemeente Rotterdam, het startsein voor project De Heilige Meeuw in Beverwaard. De Heilige Meeuw is een project dat tot stand gekomen is in samenwerking met leerlingen van RK De Regenboog tijdens een speciale lessenreeks die door Lisa ten Brug gegeven is. Ze heeft samen met de leerlingen gekeken naar een verrassende, gezonde impuls in de buurt en de leerlingen hebben verschillende ideeën bedacht en daar maquettes van gemaakt. Een van de leerlingen, Jayden, bedacht de Heilige Meeuw; een gigantische meeuw die is neergestort in het park bij de Schinnenbaan. Lisa maakte het idee uitvoerbaar en bracht het onder de aandacht bij CityLab010. Inmiddels is er een bouwteam en een campagneteam geformeerd om de Meeuw daadwerkelijk in Beverwaard te laten landen.

Op maandag 21 januari jl. was het team De Heilige Meeuw aanwezig in wijkgebouw De Focus om met de bewoners te praten over de voortgang van het project. Samen met de aanwezigen is er gebrainstormed over de evenementen rondom het bouwwerk en de technische implicaties rondom de bouw.

De Heilige Meeuw is een tijdelijk bouwproject, gedurende één kalenderjaar wordt het object in park schinnenbaan in Beverwaard geplaats. Tijdens dit jaar zullen er evenementen rondom worden georganiseerd voor alle verschillende leeftijdsgroepen in Beverwaard. Aan het eind van dit jaar heeft de meeuw zijn missie volbracht en vliegt hij weer weg. Op dit moment vinden er intensieve gesprekken plaats tussen bouworganisaties, gemeente en organisaties in Beverwaard over de definitieve afmetingen van de Meeuw. Het campagneteam ZWERM organiseert samen met Beverwaarders de activiteiten rond de campagne.

Heeft u vragen of suggesties over de meeuw? Stuur dan een email naar deheiligemeeuw@zwerm.nl.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: