Communicatie Krimpen a/d IJssel faalt n.a.v. avond terreuroefening en verdient rode kaart

Dinsdagavond 16 februari hebben de politie en andere speciale eenheden waaronder de Dienst Speciale Interventies een grootscheepse antiterreuroefening gehouden. De oefening viel echter niet in de smaak bij de omliggende bewoners. Diverse bewoners uit Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, en Ridderkerk klaagden over het geluid van een hele grote helikopter, bommen die afgingen en geweerschoten die waren te horen. Een aantal van hen schijnt zelfs de politie te hebben gebeld.

Via het Facebook van Beverwaard, de WhatsApp-groep in deze wijk, en bij de politie kwamen vele boze klachten binnen over deze oefening die laat in de avond plaatsvond op Krimpens grondgebied. Het speelde zich allemaal af op de oevers tegenover die van de Beverwaard en Ridderkerk.

Volgens de Burgemeester van Krimpen a/d IJssel was deze oefening noodzakelijk voor de veiligheid die men naar verluidt hoog in het vaandel heeft staan, althans zo is via het Facebook van Krimpen a/d IJssel te lezen! Daarbij valt ook op te maken dat er totaal niet gecommuniceerd was op dit zelfde Facebook in een eerder stadium of op enige wijze naar hun buurgemeenten toe.

Onbegrijpelijk is dat de communicatie van de gemeente Krimpen hopeloos faalt als je de terreuroefening hoog in het vaandel hebt staan? Moeten de burgers niet op de hoogte worden gebracht? Je zou bijna gaan afvragen of de oefening met opzet verzwegen is ondanks dat deze dus noodzakelijk was. Alleen het tijdstip waarop dit plaats vond had nog weleens ter discussie kunnen staan als men dit eerder had geweten, de oefening begon om 22.00 uur, en eindigde kort na middernacht om 00:15 uur. We kunnen niet anders zeggen dat de gemeente Krimpen a/d IJssel een dikke, diep rode kaart verdient t.a.v. de communicatie! Het gezegde: Beter een goede buur dan een verre vriend, gaat hier zeker niet op!

Bronnen; Nieuws op beeld en FB Krimpen a/d IJssel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.