Bouwprojecten komende jaren in IJsselmonde

Gebiedsconcept bouwen in IJsselmonde

Voor de zomervakantie was er een presentatie door Stadsontwikkeling op het gebied van nieuwbouw tussen nu en de komende 15 jaar in IJsselmonde!

Deze bouwplannen zijn nog in een conceptfase, dus wanneer alles definitief wordt zal waarschijnlijk per project bekend worden gemaakt? De bouwperiode loopt ver tot na 2030 als we het schema mogen geloven.

Inmiddels zijn er al bouwprojecten (bijna) afgerond! De Eilanden is al afgerond qua bouw, tevens staat er tussen de Hagenbuurt en Tuinhoven ook nieuwbouw gepland in 2019 onder de naam “de Spechten”, 32 eengezinswoningen, en “Hollands Tuin 77”.

In Lombardijen is men bijna gereed met het “Pascalkwartier” op het voormalige terrein van Gebroeders van Esveld. Richting de Spinozaweg wordt op de hoek van de Pascalweg/Mussetstraat/Guido Gazelleweg, 75 woningen! De aanwezige kerk, die gaat gesloopt worden, start in 2020. Nog geen 150 meter verderop begint men in 2019 met project “Parlando” op het al jaren braakliggende terrein langs de Guido Gazelleweg!

We blijven nog even in Lombardijen, want langs de Molenvliet liggen ook al jaren stukken grond braak in gebied Smeetsland. Daar zien we vanaf 2020 t/m 2024 twee projecten, namelijk “Smeetsland Noord”, met twee bouwfases, en “Smeetsland Driehoek”.

Hordijkerveld, daar gaat ook gebouwd worden. Het zal de oude IJsselmondenaren aan het hart gaan dat op het oude terrein van IJsclub Thialf gebouwd gaat worden! Daar komen 35 ééngezinswoningen te staan. Het ook al jaren braakliggende terrein aan de Molgerdijk is momenteel in ontwikkeling. Hier komen 209 grondgebonden woningen te staan.

In Kreekhuizen komen 32 eengezinswoningen te staan in of bij de Sluiskreek. Verdere iformatie ontbreekt omtrent dit project!

In Reijeroord ligt een kavel in de Frankenoord. Zo te zien komt hier één woning te staan.

“Noordrand park de Twee Heuvels”, die nu een opknapbeurt cq een metamorfose ondergaat, krijgt in het kader van het Stadionparkplan te maken met woningbouw. Hoeveel wordt niet vermeld, maar het gaat om duurdere segment eengezinswoningen in mindere aantal dan men voor ogen had!

Oud IJsselmonde wordt “de Sagenbuurt” welke deels gesloopt is, en nog geloopt moet worden, opnieuw opgebouwd met 106 woningen gebouwd in twee fases. Start project 2018. Dat geldt ook voor “de Hoek” aan de Koniginneweg, hier komen 13 eengezinswoningen.

Bij het oude fiets/voetveer tussen Oud IJsselmonde met het KralingseVeer worden twee projecten gebouwd. “Waterside 2, en 3”! Die eerste bestaat uit 36 eengezinswoningen en het andere bouwproject, welke beide voor 2020 gepland staat, krijgt circa 100 woningen!

Aan de Adriaan de Jongstraat vanaf 2020 worden daar ook 28 eengezinswoningen gebouwd.

Tussen 2024 en 2029 wordt op een deel van het oude scheepswerf terrein van Verolme gebouwd. De tweede fase zal, zoals het in het concept staat aangegeven, na 2030 worden gebouwd!

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: