Bewonersinitiatief, hondenbezitters willen hekwerk om uitlaatplaats Schinnenbaan

CAM00177

Zaterdagochtend stonden een aantal hondenbezitters in het park aan de Schinnenbaan, over een onderwerp waren zij het eens. De hondenuitlaatplaats moet ook beschikbaar worden om daar honden los te laten lopen. Dat betekent dat de uitlaatplaats voorzien moet worden van een hekwerk vindt men!

De laatste tijd wordt er regelmatig bekeuringen uitgeschreven voor het laten loslopen van de honden, omdat het in het park daar niet is toegestaan. De strenge controle is ook n.a.v. een aantal bijtincidenten. Toch moeten de honden ook hun energie kwijt kunnen, en dat kan alleen in het grote randpark gelegen langs de A16. Door een hekwerk te plaatsen om de uitlaatplaats kunnen de honden actief zijn met overige honden, net zoals aan de Houdringeweg.

Afgesproken is dat een hondenbezitter contact gaat zoeken met de wijkmanager van de Beverwaard om deze mogelijkheid te bespreken. Uiteindelijk moet hiermee de overlast van loslopende honden nog meer teruggedrongen worden, en daarmee ook de overlast van uitwerpselen. De uitlaatplaats wordt nu al regelmatig schoongemaakt door de Roteb.

Geef steun aan dit bewonersinitiatief, ook als niet hondenbezitter. Mail naar [email protected].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.