Bewoners verwelkomen Schotse Hooglanders op het eiland

Hooglanders weer terug op het Eiland van Brienenoord

Onder grote belangstelling zijn vanmiddag vier Schotse Hooglanders gearriveerd op het Eiland van Brienenoord. Daaronder ook de twee jonge kalveren die in december 2016 waren geboren.

Op uitnodiging van de beheerder het Zuid Hollands Landschap, en onder toeziend oog van circa 40 bewonderaars van dit koeienras werden deze woensdagmiddag weer losgelaten op het eiland. Een aantal maanden brachten zij door op de Landtong bij Rozenburg waar genoeg te eten voor hen aanwezig was. Dat ontbrak tot nu toe vanaf de winterperiode op het eiland van Brienenoord.

Rond de klok van drie uur roken zij de vrijheid toen de deur opende van de trailer. De Hooglanders draafde meteen het bos in om zich goed te doen aan de groene vegetatie die al op hen stond te wachten. Geen moment hadden ze aandacht voor het publiek die later even een kijkje kwam nemen.

De Schotse Hooglanders zijn dus weer terug, en het publiek kan weer genieten van deze mooie grazers. Het eiland is weer compleet! Ondanks dat het een rustig koeienras is adviseert de beheerder wel om minimaal 25 meter afstand te houden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.