Bewoners bezorgt om verkeersveiligheid rond scholen

Hackfortdam
Hackfortdam

Op donderdagavond tijdens de thema-bijeenkomst van de Gebiedscommissie IJsselmonde ontving voorzitter N. Swaneveld zeventig handtekeningen uit handen van een bewoonster van de Beverwaard. Zij maken zich zorgen om de veiligheid rond de scholen in de Beverwaard, en met name aan het Gronsvelderf waar zij wonen!

Volgens hen is de snelheid van sommige automobilisten te hoog, daar het gebied een 30 km zone is. Dubbel parkeren, ook op de Kiss en Ride Zone is meer een regelmaat dan en uitzondering, tijdens het aan en uit gaan van de school. Het achteruitrijden op het Gronsvelderf die al enige tijd een éénrichtingsweg is, levert nu een gevaarlijke situatie op, je moet er niet aan denken als er een kind achterlangs oversteekt of loopt. Het begin van het Hackfortdam t.h.v. het kruispunt met de Neubourgstraat heeft niet eens een trottoir. Voetgangers lopen daar bijna midden op straat. Juist dat kruispunt wordt gebruikt door automobilisten richting de school te rijden, en nu het donker is levert dit extra gevaar op.

Sluipweg via Molencatensingel
Sluipweg via Molencatensingel

De voorzitter van de Gebiedscommissie van IJsselmonde heeft onlangs samen met de bewoonster de situatie bekeken. Hij kan ook niet anders tot de conclusie komen dat de verkeerssituatie niet ideaal is, en dit zal zeker een vervolg krijgen.

Het is niet de eerste keer dat de gebiedscommissie benadert wordt omtrent een onveilige verkeerssituatie. Vorige week zat een hele zaal vol met boze bewoners in Oud IJsselmonde, dit i.v.m. de situatie aan de Koniginneweg, dit n.a.v. een zwaarongeval.

Graag zou de commissie het probleem in Beverwaard ook snel willen aanpakken, maar het in kaart brengen voor gehele gebied van onveilige verkeerssituaties ligt meer voor de hand. Deze zouden dan ook meegenomen moeten worden in een plan van aanpak door de gemeente Rotterdam de komende jaren.

Oplossingen om de straat af te sluiten tijdens het brengen en halen van de schoolkinderen lijkt voor de hand liggend, want in andere gemeenten is dit wel gerealiseerd, of het plaatsen van een stopbord. De bewoonster in de Beverwaard heeft nog geprobeerd om in gesprek te gaan met de automobilisten. In de meeste gevallen kreeg zij een behoorlijke negatieve reactie te verwerken. De mentaliteit en de bewustwording lijken op dit moment ver te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.