Beverwaard opgeschrikt door oefening Mariniers

Mariniers oefening tijdens Havendagen
Mariniers oefening tijdens Havendagen

De Beverwaard werd maandagochtend vroeg opgeschrikt door mitrailleur salvo’s. Deze bleken te komen vanaf de Maas nabij de Boelewerf. Daar werd een oefening gehouden door de mariniers, en dit ging dus gepaard met overlast.

Op het Facebook van de Beverwaard waren dan ook gemengde reacties te lezen van bewoners uit die wijk. Via dat zelfde het Facebook Beverwaard Magazine liet men ook weten dat de “Gebiedsorganisatie IJsselmonde de gang van zaken zal evalueren met de betrokken partijen en voor toekomstige oefeningen sluitende afspraken te maken over de communicatie naar direct omwonenden.” Men was bij de gemeente op de hoogte van het verplaatsen van militaire voertuigen in en door IJsselmonde, maar dat er ook met losse flodders geschoten zou worden daar wist men niet vanaf!

Via het Twitter account Hybrid Warrior laten de Mariniers weten deze gang van zaken te betreuren t.a.v de communicatie. Hoewel het duur is wordt er ook weleens huis aan huis geflyerd voordat een oefening plaats gaat vinden, maar men geeft de voorkeur aan om de (social)media te gebruiken. De aandacht voor betere communicatie naar de bewoners moet dan blijken in september dit jaar, want dan staat er weer een oefening op het programma!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.