Beverwaard is groot op Facebook, nu over 2000 likes

Meer dan 2000 likes FB Magazine Beverwaard
Meer dan 2000 likes FB Magazine Beverwaard
Sinds de aftrap op 4 juli j.l. van het Facebook Magazine Beverwaard ging de teller met Likes op de pagina zeer snel omhoog. De verwachting was zeer ambitieus te noemen, en het resultaat tot nu toe mag er wezen. Op 2 oktober, binnen drie maanden tijd, staat het aantal likes op de facebook pagina van de wijk op 2000. Elke like-muisklik was tot nu toe een euro waard, en die twee duizend euro gaan we ophalen en iets leuks meedoen voor de wijk, zo meldt de pagina.

Het like je wijk gedeelte is uniek in de Beverwaard, en eigenlijk in Rotterdam. Deze werd in opdracht van de deelgemeente IJsselmonde door Ronald Schouten voor de Beverwaard gemaakt. Voor de grote vakantie op 4 juli werd het startschot gegeven voor het Facebook Magazine Beverwaard, gebruikmakend van crossmedia, via posters, en banners in, en rondom de wijk. Gebiedsgerichte online communicatie met offline promotie met als doel het bevorderen van de subjectieve veiligheidsbeleving, sneller en transparanter communiceren en ook de bewoners participatie te stimuleren. Dit gebeurt door middel van filmpjes en foto’s van alles wat er gebeurt in de wijk. Ook het stimuleren van het Schoon, Heel en Veilig gevoel moet hiermee worden gestimuleerd.

De pagina wordt inmiddels gewaardeerd bij de bewoners van deze wijk, maar je ziet ook dat zij actiever worden in een aantal zaken zoals het Schoon, Heel en Veilig gevoel. De tools die daarvoor nodig zijn zoals 14010 per telefoon, en internet raken bekender, en de applicatie BuitenBeter van de deelgemeente zijn daarbij een belangrijk hulpmiddel. Beverwaarders die altijd al actief waren zien dit als een welkome aanvulling voor de wijk, maar al te vaak voelde zij zich geraakt als de wijk in de media alleen maar slecht bestempeld werd. 
 
Tijdens de introductie waren er al Hoodies met opdruk van het logo Facebook Magazine Beverwaard, maar deze zijn nu aangevuld met sleutelhangers, en koffiemokken. Deze kunnen mensen krijgen als men graag hun verhaal kwijt willen op de pagina over de Beverwaard. Het wijkfeest stond afgelopen september in het teken van Like je Wijk, en dat werd een succes. Nu kijkt men alweer uit naar het jaarlijkse halloweenfeest die op zaterdag 26 oktober gehouden wordt. De naam voor dit feest is dan misschien Halloween “Lijk je Wijk“?    

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.