Beverwaard beleeft historisch heet avondje

Bewoners voor een gesloten toegangspoort
Bewoners voor een gesloten toegangspoort

Hoewel het al half oktober is en de temperatuur zakt richting winter steeg deze naar een ongekend hoog niveau in de Beverwaard onder haar bewoners op donderdagavond 15 oktober. De gemeente wil een AZC op het voormalige Honkbal terrein aan de Edo Bergsmaweg, en organiseerde daarom een bijeenkomst op de uitgekozen locatie die in 2016 zo’n 600 asielzoekers moet huisvesten.

De tent die speciaal opgezet was voor deze bijeenkomst zat binnen een mum van tijd vol. Buiten werd het toegangshek gesloten voor de overige bewoners. Zij konden, en mochten er niet meer in! Dat was een inschattingsfout van de gemeente. Men had wel voorzien in een livestream via de website van de gemeente Rotterdam waar men de bijeenkomst op kon volgen. Dit was gecommuniceerd, maar niet iedereen wist ervan. Het onderwerp was beladen en men had de massale toestroom kunnen zien aankomen. Dus weer een hoop teleurgestelde bewoners!

De meeste bewoners bleven toch staan. Veelal vroeg men zich af waarom er dan geen extra speakers waren neergezet bij de poort met een groot scherm. Andere refereerde aan de circus tent van Herman Renz, had men die niet op kunnen zetten, staat toch bij de belastingdienst? De Rotterdamse humor komt dan toch weer boven drijven!

Ook buiten de poort gaat de discussie dan ook over de komst van het AZC naast de Beverwaard. Meningen zijn verdeeld, en het is een lastig dilemma voor velen. Sommige zijn faliekant tegen het AZC. Andere hebben begrip. Gelukkig respecteert men elkaars mening hier wel. Toch ging het er in de tent anders aan toe. Even leek het er op dat de bijeenkomst werd afgeblazen. Buiten was het gejoel van de menigte binnen vanuit de tent hoorbaar.

Het is 20:24 uur, de bijeenkomst moet bijna afgelopen zijn, want deze zou om 20:30 eindigen. Toch opvallend rustig in die tent, er worden serieuze vragen gesteld? Die bevestiging krijg ik via een Tweet van RTV Rijnmond. Inmiddels verschijnt de Mobiele Eenheid ten tonele zowel voor als achter het hek. Mensen die buiten het hek staan, inmiddels zo’n 300, beginnen te morren. Het sein wordt gegeven en de ME veegt de toegang tot het terrein schoon.

De menigte staat op een gegeven moment op het kruispunt voor de Beverwaard. Beetje joelend en uitdagend richting ME. Een RET tram komt hierdoor tot stilstand midden op het kruispunt. Deze werd ongemoeid gelaten. Wel is er hoorbaar dat er straatstenen uit de grond worden getrokken. Dit kan toch niet de bedoeling zijn van deze bijeenkomst? Gelukkig blijft het rustig, maar schijn bedriegt, de ME heeft toch charges uit moeten voeren, omdat men stenen en vuurwerk ging gooien. Uiteindelijk drie arrestaties en beschadigde auto’s van de politie!

7 antwoorden op “Beverwaard beleeft historisch heet avondje”

 1. Het blijft een schande hoe er om wordt gegaan met mensen met een duidelijke mening. Je wordt door je burgemeester in de maling genomen, want die durft niet eerst naar de mensen te luisteren, dan gooit hij het gewoon in de raad en wordt er unaniem (uitzondering Leefbaar) besloten het te doen op deze plek, daarna krijg je (ik in dit geval) een ipban bij Rijnmond.nl omdat het naar hun idee te rechts is wat je schrijft, dan hebben ze (de linkse) niet in de gaten dat het gros van de mensen er op tegen is, gisteren avond wordt je als vee behandelt door er een te kleine tent neer te zetten en de day after wordt je neergezet als `crimineel` door de linkse media. Dit heet minachting tegenover het grootste gedeelte van de bevolking.

 2. Ik ben Leo, geb. te ”Asd”, wonende in Almere,
  maar m’n kleinzoon Trever, i.e. ”puntzakker”!

  Ja, elke vluchteling is welkom bij mij.
  Nu nog, kan dat wel, ‘van’ 500 euro?

  ….%.. is niet onbemiddeld..
  ….%.. is niet beschadigd..
  ….%.. is dus mee gelift..
  ….%.. gaat niet weg..

  Dus wordt het, we willen wel, maar wordt onbetaalbaar.

  Opa Leo.

 3. ”Maar geef niet af, op de burgemeester, die als,
  zijn enig (echte) nadeel, ‘2’ paspoorten heeft”?”

  Die deze opdracht kreeg, van zijn koning..
  Die deze opdracht kreeg, van zijn premier..
  Die deze opdracht kreeg, van de stemmers..

  Het probleem zijn, die terug gestuurd ”worden”, zeg 00.5%..
  ………………………., die hier ongewenst ”blijven”, zeg 20.0%..
  ………………………., die nooit meer zullen weg gaan.. 79.5%..
  Jullie probleem is, die er allemaal nog bij komen….100.0%..

  ”Eureka”, wij laten (onze) problemen oplossen door Turkije”?”
  ”Eureka”, laten nu alle bewoners van Beverwaard dat betalen.

  Opa Leo.

 4. ”Een rechter, zal altijd ”proberen”, om emoties, erbuiten te laten..
  ”Als deze thuis is, heeft deze best wel enig begrip, v.d. van jullie..

  Je woont niet alleen meer in Beverwaard..
  Je woont niet (alleen) meer in dit landje..
  Je woont helaas wel op deze wereld..

  Waar geen hek omheen past.
  Opa Leo.

 5. Je moet eerst fouten maken.. pas erna..
  Zou.. je er iets.. van kunnen leren..
  Als je.. je hersens gebruikt..
  Vult u zelf in..

  De premier.. de regering.. ministeries.. ambtenaren.. ”?”
  De burgemeester.. wethouders.. ambtenaren.. ”?”
  Justitie.. de politie.. ambtenaren.. ”?”
  Als je maar 40% oplost.. ”?”
  Leert 60% niks.. ”?”

  Opa Leo..

 6. Het leven.. is niet allemaal kommer of kwel.. dus..
  Als je gaat dementeren.. ben je al te laat..
  Maar weet dat.. zelf dus niet..
  Opa Leo.. of.. ”?”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: