Beveiliging Stadswinkel IJsselmonde lijkt ondermaats

Tegenwoordig heeft IJsselmonde dus een Stadswinkel aan de Herenwaard. Hier kunt u allerlei zaken regelen, zoals paspoorten, rijbewijzen, aangifte geboorte etc…! Burgerzaken is gevestigd in de grote centrale hal van de Stadswinkel met een vrije inloop, dit geldt dan voor een aantal zaken. Voor sommige zaken moet u helaas een afspraak maken. De vrije inloop krijgt een andere betekenis als men eenmaal binnen is getreden, en door een medewerker wordt doorverwezen naar een van de loketten.

Afgelopen dinsdag werd een fototentoonstelling bekeken die in de centrale hal aanwezig was. Stichting Insula Mundi had deze tentoonstelling georganiseerd naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van de van Brienenoordbrug. Leuk, en na drie kwartier staren naar de foto’s was het tijd voor een bezoekje aan het Streekarchief van IJsselmonde die ook in de Stadswinkel gevestigd is. Om deze te bereiken moet men twee grote deuren passeren met de opschrift ‘Geen Toegang’!

Nu zou je denken met alle dreiging van terrorisme in Europa, en dus ook in Nederland de laatste tijd, dat de beveiliging optimaal is in dit pand. Niets is minder waar! In geen velden of wegen was er een beveiligingsbeambte te vinden, laat staan dat er enige controle was. Waarschijnlijk wegbezuinigd met het opheffen van de deelgemeentebestel vorig jaar? Of misschien even aan het lunchen of een rondje aan het maken?

Ten tijde van het deelgemeentebestel leek dit beter georganiseerd, en als je een ambtenaar wilde spreken werd je, nadat je was aangemeld, opgehaald vanuit de centrale hal. Nu loop je in een tijd door naar het gedeelte achter de deuren waar ‘Geen toegang’ op staat. Geheel onbelemmerd kun je toegang verschaffen naar alle afdelingen in de Stadswinkel, en niemand die je daar op dat moment aanspreekt. Vreemde situatie.

Nu kun je gaan bedenken wat er allemaal kan gebeuren als kwaadwillende hier gebruik van willen maken, maar het was eigenlijk stuitend om waar te nemen dat de vrije inloop in de Stadswinkel wel heel erg ver ging. Natuurlijk kun je niet alles beveiligen, maar na mijn bevindingen lijkt mij dat de beveiliging nog eens tegen het licht wordt gehouden in de Stadswinkel van IJsselmonde. Helaas heb ik de deur van het Streekarchief niet gevonden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.