Betaald parkeren op P+R Beverwaard zorgt voor meer parkeerdruk in de wijk

P+R Beverwaard
P+R Beverwaard

Het college van Rotterdam is voornemens om in de toekomst de autobezitters te gaan laten betalen voor het gebruik van de P+R voorzieningen die aanwezig zijn rond Rotterdam. Voor een hele dag zou men dan € 2,00 moeten gaan betalen. Niet spectaculair, maar dit gaat op jaarbasis om een enorm bedrag voor de autobezitters. Een reden om parkeergeld te heffen is, omdat dit de normaalste zaak is vindt het huidige college, de P+R moeten natuurlijk ook onderhouden worden, en dat kost nu eenmaal geld. Ook op P+R terreinen elders in het land betaald men parkeergeld. In Amsterdam bijvoorbeeld betaald men verschillende tarieven gecombineerd met het openbaar vervoer. 

In Rotterdam kan men op de P+R Kralingse Zoom en de Slinge gratis parkeren. Zij het in combinatie met de OV chipkaart. Dat betekent als men parkeergeld gaat heffen dat de gehele structuur aangepast moet gaan worden van de P+R. Dat kost ook weer geld en sommige politici en autobezitters zien het betalen op de P+R dan ook niet zitten, mede gelet op het feit dat met belastinggeld van de inwoners van deze stad de parkeerterreinen zijn neergelegd.
De P+R bij de Beverwaard ligt er tot nu toe erg verlaten bij! De gehoopte aantal parkeerders per dag volgens berekeningen blijft al die tijd achter sinds de ingebruikname. De enigste auto’s die er staan zijn van het RET personeel, want de tramremise bevind zich onder het parkeerdek. Het zijn er doorlopend per dag zo’n 40 à 50 auto’s. Dat betekent als het betalen wordt ingevoerd dat deze parkeerders hoogstwaarschijnlijk de wijk Beverwaard gaan gebruiken om daar gratis te parkeren. De parkeerdruk is al enorm in sommige delen van de wijk. Het betaald invoeren zal daar zeker geen goed aan doen.
De laatste weken tijdens de thuiswedstrijden van Feijenoord in de Kuip zie je een beweging plaatsvinden van supporters die op afstand parkeren, en dit doet men op de P+R van de Beverwaard. Men reist dan gratis verder op vertoon van clubcard met de tram naar de Kuip. Een zeer goed alternatief om de wijken rond het stadion te ontlasten van parkeerdruk. Als straks betaald moet gaan worden voor een parkeerplaats op de P+R Beverwaard dan kun je op je vingers natellen dat de supporters de wijk inrijden om daar gratis te parkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.