Auto en tram hebben aanrijding op de Schinnenbaan

Omstreeks kwart over drie zaterdagmiddag hadden een personenauto en een tram van de een aanrijding op de hoek Schinnenbaan/Rhijnhauwensingel. Beide voertuigen kwamen vanuit dezelfde richting aangereden, maar zagen blijkbaar elkaar toch over het hoofd. Voor de bocht met de Rhijnhauwensingel moest de auto het tramspoor kruisen, en op dat moment was de aanrijding.

De auto schoot uiteindelijk door naast de tram over het gras, en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Geluk was dat er vanaf de andere zijde geen tram aankwam rijden, maar de schade was er niet minder om bij de auto. Deze moet misschien wel als verloren worden beschouwd. De bestuurder van de auto had een zijwaartse klap gekregen door het ongeval, en ging per ambulance naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Na drie kwartier kwam het tramverkeer weer op gang die dus enige tijd gestremd was in de Beverwaard.

Toch laaide de discussie weer op onder omstanders, sommige vinden de overgangen van het tramspoor niet voldoende gewaarborgd t.a.v. de veiligheid door alleen de aanwezige waarschuwingslichten, want in dit voorjaar was er aan de Rhijnhauwensingel ook al een behoorlijk ongeval tussen een tram en een vrachtwagen. Sommige autobestuurders passeren te snel over de tramovergang, en andere vinden dat de tram te hard rijdt! Dit gebeurde toen 100 meter verderop ook bij een tramovergang. Daar kwam een tram en een vrachtwagen met elkaar in aanraking. Ook zij reden beide in dezelfde rijrichting, en zag de bestuurder van de vrachtwagen de tram over het hoofd. De schade aan beide voertuigen was toen enorm.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.