Wateroverlast bij nieuwe bruggen Beverwaard wordt hoofdpijn dossier voor gemeente?

Brug bij Herinchavestraat
Brug bij Herinchavestraat

Ze liggen er nog maar amper een jaar, of zelfs nog korter, maar een aantal nieuw geplaatste bruggen sluiten slecht aan op het bestaande voet of fietspad, en bij zeker drie bruggen verzakt het trottoir regelmatig door regenval waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor gebruikers.

Veelal gaat het om de bruggen die in het randpark langs de A16 zijn geplaatst waar deze problemen zich voor doen. Twee weken geleden gaf de brug bij de Rijssenburgstraat problemen. Na een fikse regenbui lagen meerdere klinkers weggezakt. Het werd door de gemeente hersteld, maar inmiddels is alweer een klinker verzakt.

Brug Geullestraat
Brug Geullestraat

Dit geld ook voor de brug bij de Herinckhavestraat. Minstens negen trottoirtegels spoelde daar een paar weken geleden weg door regenwater na een hevige bui. Dit komt omdat het wegdek afloopt naar de brug toe, en op deze wijze spoelt het zand onder de trottoirtegels weg met alle gevolgen van dien. Ook daar werd herstel ingezet! Nu ligt er wederom de helft van het weggedeelte er al 2 weken verzakt bij. Het trottoir is wel gedeeltelijk afgezet, maar van een structurele oplossing is nog geen steeds geen sprake na de eerste melding van voor de vakantie.

Bij de Geullestraat liggen er twee bruggen achter elkaar geplaatst. Het wegdek is hier onvoldoende gelijkmatig tot aan de brug, en geeft een onveilig situatie als men er overheen rijdt met de fiets.

Brug Weldamsingel
Brug Weldamsingel

Of er tot nu toe persoonlijke ongelukken zijn gebeurd door deze weg verzakkingen is niet bekend. Het is ook niet bekend wanneer of wat de gemeente hieraan gaat doen, maar tot nu toe blijkt het een hoofdpijn dossier te gaan worden om de verzakkingen een halt toe te roepen door wateroverlast.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.