Aanpak bosplantsoen Beverwaard deel 2 gaat beginnen

Aanpak Bosplantsoen deel 2 van start
Aanpak Bosplantsoen deel 2 van start

Vorig jaar in 2014 begon de gemeente met de aanpak van het bosplantsoen. Dit duurde tot het broedseizoen die eind maart begint. Dit jaar gaat de gemeente verder in het bosplantsoen, en via de onderstaande berichtgeving kunt u lezen wat er staat te gebeuren. Een paar weken geleden konden geïnteresseerden aansluiten bij een wandeling door het bosplantsoen. Hier werd uitgelegd hoe het groen zich ontwikkelt heeft na de eerste ingreep, en ook wat men gaat doen de komende periode

In de tweede week van november start de gemeente met het uitvoeren van onderhoudsmaatregelen bij het bosplantsoen aan de rand van de wijk Beverwaard. Het gaat om het stuk openbaar groen langs de geluidswal van de A16 tussen de Groeninx van Zoelenlaan en de Beverwaardseweg.

De aanpak van het bosplantsoen is een voortzetting van de werkzaamheden van het afgelopen  jaar. Het bosplantsoen is vorig jaar op sommige plaatsen al  gedund en zijn er bomen en struiken geplant.Nu worden andere plekken behandeld. 

Er zal meer variatie in de beplanting ontstaan en daardoor wordt het ook weer aantrekkelijker om er te wandelen of te fietsen. De onderhoudsmaatregelen hebben als doel om te zorgen dat het veilig blijft doordat er geen dode takken op de paden kunnen vallen. Door dode bomen te laten staan, waar dat kan, wordt het gebied aantrekkelijker voor vogels. Op plekken waar gedund wordt komt ook nieuwe aanplant. Hierdoor wordt het fleuriger en boeiender. 

Bij de uitvoering van de werkzaam­heden wordt rekening gehouden met de flora en fauna. De werkzaamheden starten eind deze maand en duren naar verwach­ting tot april 2016.

Meer informatie over de werkzaam­heden is verkrijgbaar bij de heer J.C. Smits, bereikbaar onder telefoon­nummer 010 – 4898536 of JC.Smits@Rotterdam.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.