Aanpak boomwortel problematiek op de Slangenburgweg gaat gepaard met inleveren parkeervakken

Voor de tweede keer hebben autobezitters te maken met het verlies van parkeervakken aan de Slangenburgweg na aanpak van de boomwortels.

Ruim tien jaar geleden werd deze weg ook al aangepakt i.v.m. de boomwortelproblematiek. Toen ging de straat in zijn geheel op de schop! Nu beperkt men zich tot de parkeervakken waar deze Plantanen staan gesitueerd. De rijweg voor de auto’s wordt nu dus niet meegenomen om deze te verbeteren.

De laatste jaren duwen de wortels de straatklinkers wederom omhoog, en de rijweg vormt voor de tweewielers en voetgangers een gevaar. De gemeente zocht de tijdelijke oplossing om de boomwortels weg te halen en de gaten die overblijven op te vullen met asfalt. Het biedt enige soelaas, maar elders worden de klinkers ook weer omhoog gedrukt. Het is eigenlijk dweilen met de kraan open aan de Slangenburgweg, volgens een bewoner van het eerste uur.

Hij kon melden dat na de eerste opknapbeurt er al een behoorlijk aantal parkeervakken verdwenen waren. De boomspiegels werden toen vergroot. Een kleine tien parkeervakken in totaal werden daar voor opgeofferd. Nu met deze aanpak verdwijnen er weer een aantal volgens een bewoner.

Die bomen zijn best mooi en ik ben voor bomen, maar het enige probleem is niet alleen dat de bomen de klinkers opdrukken, maar waarschijnlijk ook schade toe brengen aan de fundering van de huizen! De boomsoort is eigenlijk ongeschikt daar de wortels aan de oppervlakte blijven groeien en niet de grond ingaan! Gelukkig heb ik dan nog een huurhuis, maar er zijn bewoners die hun woning in het verleden hebben gekocht.

Vorig jaar kregen de bewoners te horen dat de parkeervakken dit jaar werden aangepakt en inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. Jammer dat er niet aangegeven is waarom de parkeervakken in een visgraad model kon worden aangelegd. Dit zou meer ruimte scheppen om de voertuigen te kunnen parkeren volgens de bewoner. Daar komt nog bij dat parkeervakken die nu klaar zijn verschillend in afmeting zijn. Niet elk voertuig past in een vak en er zijn ruimtes die nu ongebruikt blijven.

Dan blijft er nog de verbetering van de aanpak van de rijweg! Wanneer wordt die dan aangepakt, vroeg de bewoner zich af? Op deze manier is en blijft het pappen en nat houden. De parkeerdruk zal alleen maar toenemen door wéér het verlies van parkeervakken. Je hebt ook nog eens te maken met de aanleg van aparte vakken voor invaliden en straks ook nog voor elektrisch rijden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.