Aandacht voor ‘Kat uit de gracht’ in Beverwaard

Kat uit de gracht
Kat uit de gracht

Vanmiddag om 13:00 uur werd er in de Oude Watering symbolisch een reddingsboei met daarop een pluche kat in het water gegooid. Hiermee werd aandacht gevraagd namens Jeroen van der Lee, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Rotterdam, en Stichting ‘Kat uit de Gracht‘, namens Vincent Breur.

Met deze actie brengen de initiatiefnemers het probleem van verdronken dieren in de gracht en de oplossing daarvoor nog eens bij de gemeente onder de aandacht. Regelmatig verdrinken katten, honden en andere dieren nadat ze te water zijn geraakt omdat zij niet tegen de gladde en steile wanden van kademuren kunnen klimmen. ,,De gemeente is op de hoogte van de simpele oplossing die Kat uit de Gracht biedt, maar weigert haar medewerking. In de beverwaard zijn er al zes verdronken.

Symbolische reddingsboei
Symbolische reddingsboei

Een beproefde oplossing is het bevestigen van touwen aan kademuren waarmee de dieren zelfstandig uit het water kunnen klimmen. ,,Er zijn zelfs verschillende sponsors, zoals een touwfabriek die op maat gemaakte touwen ter beschikking wil stellen. Het kost de gemeente geen geld, maar toch weigert zij een vergunning voor deze kattenklimtouwen omdat zij niet overtuigd is van het nut of noodzaak van klimtouwen. En dat is raar want in diverse andere gemeenten in Nederland zijn met succes kattenklimtouwen en/of drijvende eilanden geplaatst. Onze gemeente legt echter de verantwoordelijkheid volledig bij de baasjes zelf en voert zelfs aan dat de touwen tot vandalisme zouden leiden”, aldus Van der Lee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.