Van Brienenoordbrug heeft rolpaden na opknapbeurt

De Van Brienenoordbrug heeft straks na de komende grote renovatie, over een paar jaar, rolpaden op de oostelijke brug die Rotterdam Zuid met Noord verbind voor (brom)fietsers. Al eerder werd bekend dat deze fietspaden na de uitgestelde renovatie breder zullen worden dan de huidige (brom)fietspaden op dit moment. De renovatie van de twee bruggen zou voor 2030 geklaard zijn, ware het niet dat de aanbesteding voor deze megaklus stuk liepen!

De uitstel van de renovatie geeft zicht op het plan om rolpaden aan te leggen voor het langzame verkeer over de brug! De medemens vergrijst in ons land zo ook in de regio Rotterdam! Om het hoogteverschil te overbruggen en gemakkelijker te maken voor de fietsers heeft men deze constructie bedacht die wel vele miljoenen extra zal gaan kosten, en die zal gevonden moeten worden? Waar, dat is nog niet bekend!

Een ambtelijke werkgroep, waarin onder meer Rotterdam en Rijkswaterstaat zitting hebben, onderzoekt de mogelijkheid om de Van Brienenoordbrug over de Maas bij Rotterdam te verbreden met een lopende band voor (brom)fietsers. Volgens een
woordvoerder van Infrastructuur en Waterstaat houdt dit verband met al langer levende plannen om de Van Brienenoordbrug te verbreden.