HG Motoren gevestigd in voormalig pand Kleingeld aan de Hordijk

Het voormalige Kleingeld pand aan de Hordijk

Het is al weer in het voorjaar van 2021, dat Kleingeld haar fietsenwinkel sloot aan de Hordijk 22. Verdere voortzetting van dit bijna 100-jarig bedrijf aan de dijklint in IJsselmonde zat er helaas niet in. “We wilden de zaak eerst aan een medewerker overdragen. Maar toen het virus uitbrak, vond hij een overname te riskant.’’ Opvolging is er niet in de familie”. Dat stond toen te lezen in het AD Rotterdams dagblad!

Nadat de deuren in 2021 voorgoed op slot ging stond het pand te koop! Wanneer het verkocht werd is niet geheel duidelijk, maar vanaf begin januari vorig jaar ging het pand in de verhuur, en in september van dat vorig diende zich een huurder aan.

HG Motoren – Scooters en Bikes heeft zich nu in dit pand gevestigd waar nog steeds de naam van Kleingeld op de glazenwinkelpui staat te lezen! Het bedrijf was eerst gevestigd in Lombardijen, en de eigenaar meldde dat hij graag eerder het pand had willen betrekken, maar in het jaar dat Kleingeld haar deuren sloot had hij deze juist geopend aan de Spinozaweg. Nu huurt hij dus het pand aan de Hordijk die wel veel meer potentie heeft.

Een ruimere showroom voor uitstalling van de nieuwe scooters voor de verkoop, zowel brandstof als electrische, en daarnaast zijn er ook nog 2e hands motoren te koop! Verder heeft het bedrijf beschikking over een ruimere werkplaats dan voorheen aan de Spinozaweg. Helaas is het niet mogelijk om de fiets daar te laten repareren, daar is zeker behoefte aan? Daar had Kleingeld heel véél werk aan naast de reparatie van scooters en verkoop van nieuwe fietsen!

Wie nog een baan als monteur zoekt, kan hier aan de slag, gaf de eigenaar aan.