Beverwaard heeft weer last van sinkholes, veegwagen stadsbeheer zakt weg in trottoir

Foto via H. Schouten-van ’t Hof

De Beverwaard heeft de laatste week weer last van sinkholes in de wijk! Hoewel de laatste maanden de regen met bakken uit de hemel naar beneden kwam en daardoor een sinkhole zou ontstaan, telde we de laatste sinkhole op 9 november van 2023 aan de Neubourgstraat, midden op het kruispunt aldaar. De gemeente was er snel bij om het gat te laten dichten!

Foto via H. Schouten-van ’t Hof

Vorige week was er een veegwagen bezig op de Molencatensingel t.h.v. school de Regenboog. Het voertuig zakte aan de achterzijde compleet weg in de grond. Gelukkig, naar er is begrepen, bleef de bestuurder ongedeerd en kwam met de schrik vrij. De veegwagen moest er worden uitgelicht. Het probleem zat hem in een afsluitdop volgens de aannemer, die vandaag naar de oorzaak werd gevraagd en de sinkhole aan het dichten was!

Sinkhole aan de Slangenburgweg

Eind goed al goed? Daar was het verhaal nog niet mee klaar over de sinkholes in de Beverwaard! Deze aannemer gaf aan dat er op de Slangenburgweg met het Coendersborchdam ook een sinkhole was ontstaan. Daar was de straat inmiddels ook al op de schop door een ploeg met werknemers van diezelfde aannemer. Het was inmiddels al afgezet met een hekwerk. Waarschijnlijk zit het probleem in het hoofdriool, en dat zagen we vorig jaar ook tweemaal gebeuren in de Keverborgstraat! Daar was de bovenzijde van het hoofdriool compleet weg!

Een extra bijkomend probleem hier aan de Slangenburgweg is dat er ook nog een gasleiding aanwezig is. Voordat men verder ging wilde de aannemer is gecontroleerd hebben of die niet lekte!