Ongelijke strijd op Zuid

Clara Ziekenhuis wordt gedemonteerd

Al die tijd vroegen de IJsselmondenaren zich af wat er nu met het voormalige gebouw van het Clara Ziekenhuis ging gebeuren? Deze wordt dus op dit moment gesloopt of netjes gezegd, gedemonteerd. Stukje voor stukje en beetje bij beetje.

IJsselmondenaren zullen zeker herinneringen hebben aan dit gebouw waarvoor de eerste paal in 1965 werd geslagen aan de Olympiaweg.

Dinsdagmiddag waren er toch genoeg belangstellende die de sloop van het ziekenhuis van dichtbij wilde meemaken. Ongetwijfeld hebben zij daar ooit weleens een bezoekje gebracht?

De grote kraan, die de hoogte van het gebouw makkelijk aankan, knijpt met een behoorlijke tempo brokken beton weg. Kilo’s vallen er tegelijk naar beneden, zo nu en dan blijft er nog een stuk hangen aan betonijzer.

Toeschouwers

De knijper heeft met het beton weinig moeite. Met een vermogen die boven de 380 bar ligt met een uitloop tot 1000 is het een ongelijke strijd. Het ziekenhuis zakt als een kaartenhuis in elkaar, langzaam maar zeker.

Als alles volgens plan verloopt moet het oude Clara ziekenhuis voor het eind van dit jaar tegen de vlakte liggen. Wie dus nog een kijkje wil nemen moet niet te al te lang wachten!

Vallende betonplaten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.